Ankara'nın Mamak ilçesinde, dün evlerin kapı önlerine şeriat çağrısı yapan bildiriler bırakıldı.

Bölgede yaşayanların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, bildiri üzerinde 'bize ulaşın' diye belirtilen F.S'ye ait sosyal medya hesabının Furkan Vakfı ile bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Ayrıca, bildiri metninde yer alan 'İmanımızı nasıl muhafaza ederiz?' isimli videonun Furkan TV isimli sosyal medya kanalından paylaşıldığı ve videonun Furkan Vakfı Başkanı olarak tanınan Alparslan Kuytul'un 2009 yılındaki konuşması olduğu öğrenildi.

FURKAN VAKFI: KARANLIK BİR YERDEN DÜĞMEYE BASILDI

Furkan Vakfı ise söz konusu bildirilere ilişkin bir açıklama yaptı.

Kendilerine yönelik yeni bir operasyon yapılması için "karanlık bir yerden düğmeye basıldığı" öne sürülen açıklamada, "Kapılara bırakılan söz konusu bildiride Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmalarından kesitler olduğunu öğrendik. Sözü geçen konuşma ile bildirinin konusunun hiçbir alakası yoktur. Sadece bizimle bağlantı kurulmasını sağlamak için oradan alıntılama yapıldığı açıktır. Gerek bildirinin altında adı geçen F.S (Fatih Sadri'nin) ve gerekse bu tuzak bildirinin Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı ve Furkan Gönüllüleri ile uzaktan yakından alakası yoktur" denildi.