İfade vermek için emniyete giden Furkan Vakfı üyesi 3 kişi gözaltına alınarak, şiddete maruz kaldıkları belirtildi. Adana Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan Furkan Vakfı üyelerine polis müdahale etmesine rağmen, grubun bekleyişi sürüyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında dün ifade vermek için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giden Furkan Vakfı üyeleri E. E., H. A. ve Y. T., emniyette gözaltına alındı. Gözaltında polislerin işkencesine maruz kaldıklarını iddia eden 3 kişi halen emniyette tutuluyor. İşkence iddialarının duyulması üzerine Furkan Vakfı üyeleri ve çok sayıda destekçileri Adana Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Polisin emniyet önünde bekleyen gruba müdahale etti. Ancak müdahaleye rağmen grubun bekleyişi devam ediyor. 

Emniyette yaşananlara dair müvekkilleriyle görüşen avukatlar, bekleyen gruba açıklama yaptı. Avukatların yaptığı açıklama şöyle: “İfadeleri olduğu için Cuma günü emniyete giden 3 kişi gözaltına alınıyor. Müvekkillerinden haber alamadık. Girişimlerimizin sonucunda emniyet yetkilileri gözaltına alınanlar hakkında bilgi verdi. Müvekkillerimiz defalarca sorguya çekildi. Yapılanlar yasal olmadığını söyleyen müvekkillerimiz tekme ve tokatlarla ağır şekilde şiddette maruz kaldı. Darp raporu için doktora gönderilmelerine rağmen doktor darp raporu vermedi. Müvekkilime baskı yoluyla kendisine ait olmayan bir arabayı kabullendirmeye çalışmışlar. Bu yapılanlar usullere aykırıdır. 4-5 defa ifadeye alınmış. Bir kişinin ifadesi yalnızca bir kez alınır, o da avukat nezaretinde olmalıdır" dedi.

Kaynak: MA