İnternet fenomeni Fuat Avni, CHP'li Umur Oran'ın Bülent Arınç'a sorduğu "Fuat Avni siz misiniz?" sorusuna yanıt verdi.

17 aralık operasyonu sonrasında açılan ve twitter’da fenomen haline gelen hükümet karşıtı hesap @fuatavni, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sorduğu “twitter'daki @fuatavni siz misiniz?” sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, kabine içinden gelen bilgilerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a eleştiriler yönelten twitter'daki @fuatavni'nin kendisi olup olmadığını, yasağı delen ilk kişi olmasına karşın Erdoğan ile tartıştığı için mi 21 Mart'tan bu yana tweet atmadığını ve Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararının ne zaman uygulanacağını açıklamasını istedi.

Hürriyet'e konuşan Arınç ise bu soruya sinirlenerek "Bu bir saygısızlıktır. Aklı sıra hakaret etmeye çalışıyor. Böyle bir saygısız soruya, nasıl cevap vereceğimizi bekleyip görsün" dedi.

Tartışmada adı geçen Fuat Avni de twitter hesabından açıklama yaptı. @fuatavni, konuyla ilgili attığı tweette “Bülent Arınç'a (Fuat Avni kastedilerek) başka hesabın var mı diye sorulmuş. Arınç'ın 'Fuat Avni' hesabı yok, yüzlerce sinsi hesabı var.” dedi.