AKP içinde yaşananlara ilişkin iddialarıyla Twitter fenomeni haline gelen Fuat Avni, partinin Afyon'daki kampında olduğunu belirterek çarpıcı iddialar öne sürdü.

17 Aralık operasyonlarının ardından AKP içinde yaşananları Twitter'da paylaşan ve bir anda fenomen haline gelen 'Fuat Avni' isimli Twitter hesabı, bu kez AKP'nin Afyon'daki kampından yeni iddiaları dile getirdi.

Cunhuriyet’in haberine göre, dün gece saatlerinde yine tweet atmaya başlayan 'Fuat Avni' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a saunanın yasak olduğunu yazdı. Fuat Avni, "Bu arada BB’ye sauna yasak. Galiba doktoru terleyen cumhurbaşkanı istemiyor" ifadelerini kullandı.

BİZZAT AFYON'DAYMIŞ

Attığı tweetlerde bizzat Afyon'da olduğunu iddia eden Fuat Avni, AKP'nin El Kaide’yle ilgili bilgi almaya gelen bir FBI heyetine "Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi" başlıklı bir dosya verdiğini; İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da "Afyon’da yanında taşıdığı" dosyayı AKP’li vekillere sunduğunu, Ala’nın Haziran'da üç günlüğüne ABD’ye gidip ‘paralel yapı’ya ilişkin kanıtları anlatacağını ve hükümetin, Fuat Avni‘nin kim olduğunun bulunması için FBI’dan yardım istediğini iddia etti.

İşte Fuat Avni’nin son yazdıkları:

“E. Ala ve Dar Oligarklar'ın toplantılarından aldığım bilgiyi paylaşayım. Bulunduğumuz yerde operasyonlarla ilgili adımlar konuşuldu.

ABD ajanı dedikleri, özellikle muhafazakar insanların nazarında karaladıkları cemaatle ilgili FBI'ya cemaati jurnalleyen dosya sunmuşlar

Yaklaşık 11 gün önce FBI'ya sunulan 'Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi' başlıklı dosya Afyon'da elime geçti.

Dosya, İçişleri Bakanlığı'nın özel ekibi tarafından hazırlanmış. El-Kaide ile ilgili bilgi almaya gelen FBI heyetine sunmuşlar.

Ala, FBI heyetine anlattıklarını ballandıra ballandıra anlatmakla kalmadı dosyayı da yanında taşıyor. Dosya sunum haline getirilmiş.

Gülen Hareketi'nin uluslararası alandaki eğitim faaliyetlerinin durdurulması istenmiş ve Tuskon Üyeleri ile ilgili bilgiler paylaşılmış.

Yolsuzluk operasyonları Gülen Cemaati'nin darbe girişimi olarak sunulup Twitter'daki hesapların kapatılması için yardım istenmiş.

Bu arada artık uluslararası bir suçluyum. FBI heyetinden Fuatavni kullanıcısının kim olduğunu bulma konusunda yardım talep edilmiş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı haftalardır peşinde olduğu Fuatavni'yi bulamadığına göre Afyon'daki adamı ABD'de arıyor olmalılar.

Dosya'ya ve Ala'nın bugün anlattıklarına bakılırsa hükümet kendi vatandaşlarını ABD'ye gammazlamış. Ama henüz ikna edememişler.

Ala, 'Haziran'da üç günlüğüne ABD'ye gideceğim, adamların istedikleri kanıtları da götüreceğim' dedi. Anlaşılan delil oluşturamamışlar.

Ala'nın sunumunun içeriğine ve alt başlıklarına bakılırsa hiç bir milletvekili ikna edilemeyecek. Bakalım, Bozdağ ne anlatacak? Göreceğiz.

Bu arada BB'ye sauna yasak. Galiba doktoru terleyen cumhurbaşkanı istemiyor.”