Soner Aydın / Demokrat Haber

Mersin’de iki gündür aralıksız yağan yağmur fırtınayla birleşince Akdeniz’i adeta öfkelendirdi. Denizin kabardığını gören vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Şiddetli fırtına sonucu oluşan dev dalgalar Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda 10 tekneyi batırdı, sahili birbirine kattı.

Boyu 5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle, Atatürk Parkı’ndaki ağırlığı 10 tonu bulan mermer heykelleri devirdi, ağaçları kökünden söktü, kamelya ve çöp konteynırlarını parkın içine savurdu.

DENİZ, YÜRÜYÜŞ YOLUNU YUTTU   

İki gündür yağan şiddetli yağmur rüzgârla birleşince Akdeniz’de fırtına koptu. Öfkelenen deniz Atatürk Parkı’nın yürüyüş yolunu yuttu. Meteorolojinin iki gün önce yaptığı uyarıda sel ve su baskınları yanında fırtına uyarısında bulunmasına rağmen, Çamlıbel Balıkçı Barınağında bazı tekne sahipleri tedbirsiz yakalandı.



Sabah başlayan ve saatte hızı 50–60 km.yi bulan şiddetli fırtınadan oluşan dalgalar, balıkçı barınağında bağlı teknelerden on tanesinin sulara gömülmesine yol açtı. 

Yüksekliği yer yer 5 metreye ulaşan dev dalgalar, ağırlığı 10 tonu aşkın mermer heykelleri devirdi, çöp konteynerleri ve kamelyaları parkın içine savurdu. Gece boyunca aralıksız yağan yağmur park içindeki birçok ağaca da zarar verdi.

AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ     

Şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisi ile Atatürk Parkı içinde bulunan kökünden söküldü. Fırtına ve yağmurun etkisi ile kökünden sökülen ağaçların yanı sıra kamelyalarda yerinden söküldü ve devrildi. Devrilen kamelyalar kullanılamaz hale geldi.

Yine şiddetli fırtına ve yağmurun etkisi ile kabaran deniz, sahil şeridini aştı ve yayaların kullandığı yolu su bastı. Sahil yolunun su ile kapanması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.  Diğer yandan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle sahil şeridinde bulunan mermer sanat eserleri de zarar gördü. Saatteki hızı 60 km.yi bulan fırtına ve yağan sağanak yağmur nedeniyle mermer sanat eserleri devrildi ve kimilerinde ufak çaplı hasar oluştu.

TEKNELER SUYA BATTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu şiddetli fırtına uyarısına rağmen yeterli önlem alınmayınca 10’dan fazla tekne suya gömüldü. Fırtına ve sağanak yağmur karşısında çaresiz kalan tekne sahipleri kalan tekneleri kurtarmak için seferber oldu. Şiddetli fırtına ve yağmurdan zarar gören sadece ağaçlar, kamelyalar ve tekneler olmadı. Sahil şeridinde balık ekmek yapan tekneler,  işportacılar zarar gördü. 

METEOROLOJİ UYARDI: FIRTINA SÜRECEK  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları şiddetli fırtına ve yağmurun süreceğini konusunda uyararak, dikkatli olunmasını istedi.