Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barış çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) için kullandığı

Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Fincancı, "Ne ‘sözde'ler gördüm 35 yıldır, ama ben hala hekimim hala savaşa ve hak ihlallerine karşı duruşumu sürdürüyorum en hakikisinden!” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın TTB’ye yönelik olarak kullandığı ‘terör sevicileri’ ifadelerini de eleştiren Fincancı, "Hekimler her zaman savaşa karşı olmuştur, olmaya devam edecektir! “Sözde” demekle hekimliğimizi,”terörist sevici” demekle yaşamdan ve barıştan yana tutumumuzu değiştirebilmeniz mümkün değildir!” diye yazdı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin (TTB), Afrin operasyonunailişkin "Savaşa hayır, barış hemen şimdi!" açıklamasına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hâle getirildi. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipleri Birliği gibi bir kesim 'savaşa hayır' diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık."