İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen KCK soruşturması kapsamında 17 ildeki 123 adreste arama yapıldı. Şu ana kadar 33 kişinin gözaltına alındığı operasyonda toplam 49 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Operasyon kapsamında Ankara'da KESK Genel Merkezi ve Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin binasında arama yapılıdı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'da Cahit Yoldaş'a ait olan ancak BDP'li Vekil Leyla Zana'nın kiracı olarak kaldığı evde de arama yapıldı. Evin kapısı çilingir yardımıyla açıldı. Leyla Zana, arama kararıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı ve "Yazıklar olsun" dedi. ( Burada >> )

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde de KESK üyesi Sevgül Tutaş'ın evinin polisler tarafından sabahın erken saatlerinde basıldığı ve arama sonrası Tutaş'ın gözaltına alındığı bildirildi. Tutaş'ın da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirileceği belirtildi.

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Koçali de gözaltına alındı

Sabahın erken saatlerinde Bakırköy Kadın Cezaevi'ne tutuklu olan arkadaşlarının görüşüne giden BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali de, polis tarafından gözaltına alındı. Koçali'nin Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü öğrenildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Basın ve Yayın İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı ve Özgür Gündem gazetesi yazarı Filiz Koçali'nin Bakırköy Kadın Cezeavi'ni ziyareti sırasında Genel Bilgi Taraması'na (GBT) bakılınca, Ankara'da Ekim 2010'da biten bir davası nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Bu gözaltının KCK operasyonlarıyla ilgili olmadığı bildirildi.

Koçali'ye sekiz ay hapis, ya da üç bin lira para cezası içeren dava sonucunun tebliğ edilmediği ifade edildi.

Akşam saatlerinde ise Filiz Koçali'nin serbest bırakıldığı haberi geldi. Ödenmeyen para cezası olduğu bilgisi verildi.