İstanbul'da hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 15 yaşındaki Filistinli çocuk, karakola götürüldükten sonra Türkçe konuşamadığı için polisler tarafından darbedildi.

Cansu Pişkin'in Evrensel'de yer alan haberine göre; İstanbul’da telefon çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 15 yaşındaki Filistinli M. A. M, geçtiğimiz gün ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. Hırsızlık suçlamalarını reddeden çocuk, savcılıktaki ifadesinde, iki polis memurunun kendisine işkence yaptığını söyledi.

'TÜRKÇE KONUŞMADIĞIM İÇİN...'

M. A. M. tercüman eşliğinde verdiği savcılık ifadesinde, “Türkçe konuşmadığım ve kendimi ifade edemediğim için görevli polis memurları benim karnıma ve yüzüme tekme tokat atıp darbettiler” dedi. Darbeden polisleri teşhis edebileceğini söyleyen M. A. M, işkenceci polislerden şikayetçi oldu.

Annesini ve babasını Gazze işgalinde kaybettiği için 2 ay önce kalabalık bir grup ile kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yapan M. A. M’nin anlama ve konuşma zorluğu çektiğini söyleyen Avukat Levent Pişkin, Filistinli çocuğu darbeden polisler hakkında işlem yapılmasını istedi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakılan M. A. M’nin, ailesi olmadığı için kimsesizler yurduna bırakılmasına karar verildi.