Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı ziyaret eden Türkiye Barolar Başkanı Metin Feyzioğlu, tampon bölge söylemlerini değerlendirdi.

IŞİD'e karşı ortak cephede savunma yapılması gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, “IŞİD’e karşı savaşan güçler ile birlikte ortak cephede insani bir savaş vermek lazım. Adı ne olur bilmiyorum ama bölgedeki hassasiyetler göz önüne alınmalı, insani hislerle ortak cephede IŞİD yok edilmelidir” dedi.

Kobani halkı ve YPG güçlerinin IŞİD'e karşı direnişi 16’ncı gününe girerken, sivil toplum örgütü temsilcilerinin Suruç’a ziyaretleri sürüyor.

Urfa’nın Suruç ilçesi Mürşitpınar Sınır Kapısı’na bölge baro başkanları ile gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kobani halkının çığlıklarını duymaya ve dünyaya duyurmaya geldiklerini söyledi.

Kapıdan geçerek sınırın öte tarafını gözlemleyen Feyzioğlu, dönüşte yaptığı açıklamada, sınır ziyaretlerine Ankara’dan duyulmayan birçok şeyi duyduklarını ifade etti.

Karşılaştığı iki genç kadının, kendisine söylediği “Başımıza geleceklere rağmen Türkiye’de yaşamaktansa vatanımıza döneceğiz” sözlerini aktaran Feyzioğlu, iki kadının sorunu özetlediğini ifade etti.

Feyzioğlu, “insan olmayı hatırlatmaya geldik. Buradakiler yurttaşlarımızın akrabaları. Petrol, güç ve zenginleşme kavgası yüzünden, birileri hüküm sürecek diye yurttaşlarımız acı çekiyor. Dünyaya gördüklerimizi raporlaştırıp anlatacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin bölgede oluşturmak istediği tampon bölge konusuna da değinen Feyzioğlu, şöyle konuştu: “IŞİD’i yaratanlar kim bilmiyorum ama egemen devletler yurttaşlarımıza acı çektiriyor. Ortadoğu’da mezhepçilik, ırkçılık yapıldığı müddetçe katliamlar sürer. Mutlaka IŞiD’e karşı savaşan güçler ile birlikte ortak cephede insani bir savaş vermek lazım. Adı ne olur bilmiyorum ama bölgedeki hassasiyetler göz önüne alınmalı, insani hislerle ortak cephede IŞİD yok edilmelidir.”  (ANF)