Okullardan 300 bine yakın 'FETÖ' kitabın toplansa da hâlâ kütüphanelerde çok sayıda Fethullah Gülen ile cemaat konulu kitaplar bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yapılan aramaya göre, kütüphanelerde Gülen ve cemaati öven kitapların olduğu görülüyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre 'FETÖ’den aranan Faruk Mercan’ın yazdığı ‘Fethullah Gülen’in sıra dışı hayatı, ABD’de geçirdiği dokuz yılın hikayesi...’ isimli kitabın Gaziantep Nurdağı İlçe Halk Kütüphanesi’nden alınabileceği ve ‘kullanılabilir’ durumda olduğu belirtildi. 'FETÖ’nün ‘ikinci adamı’ olduğu iddia edilen Abdullah Aymaz’ın ‘Diyalog Adımları’ isimli kitabının Manisa Salihli İlçe Halk Kütüphanesi’nde ve kullanılabilir durumda olduğu görüldü. İsmail Albayrak tarafından yazılan ‘Fethullah Gülen Hoca Efendi’nin tefsir anlayışı’ isimli kitap ise Erzurum’daki Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde bulunuyor.

MECLİS KÜTÜHANESİ’NDE DE VAR  

15 Temmuz sonrasında kapatılan Işık Yayınevi’nde basılan çok sayıda kitap TBMM kütüphanesinin raflarında da yer alıyor. Mehmet Şeker’in yazdığı ‘Müspet hareket: Saadet asrından günümüze uzanan hizmet modeli’ isimli kitabın içerisinde Fethullah Gülen’den alıntı kısımlar bulunuyor. Kitapta 'FETÖ’nün kendisine verdiği isimle ‘Hizmet Hareketi’nden’ söz ediliyor. TBMM’nin internet sitesinde kitabın ‘kullanılabilir’ durumda olduğu da belirtiliyor.