2016 yılında Bylock bulundurduğu iddiasıyla ‘FETÖ’ üyeliğinden tutuklu yargılanan KESK üyesi Erdal Aydın, Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla aklandı.

DELİL YOK

Toplumsaldan Serpil Dursun’un haberine göre, Aydın’ın cep telefonu ve bilgisayarında yapılan incelemeler sonucu alt katında oturan polis memurunun Wi-fi şifresini kırarak Bylock görüşmeleri yaptığı tespit edildi.

Elde edilen bulguların polis memurunun fiilleri olduğu tespit edildiği için Aydın, FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada beraat etti, hakkındaki adli kontrol şartı kaldırıldı.

ANNE AYDIN: TACİZCİYE DOKUNMAYAN YARGI OĞLUMU MAĞDUR ETTİ

Gazeteci-yazar Ali Avcu’nun FETÖ davalarında ve 15 Temmuz gecesi yaşanan mağduriyetleri kaleme aldığı Kırmızı Alarm kitabında kamu emekçisi Erdal Aydın’ın annesi Kısbes Seyhan Aydın’a da yer vermişti.

Aydın’ın annesi Kısbes Seyhan Aydın, Ali Avcu’ya 12 Eylül cuntasının hedefi olduğunu hatırlatarak, “Alevi-Kürt kökenli bir aileyiz. Oğlum solcu ve Kamu Emekçileri Sendikası üyesi. Bu yüzden cezalandırıyorlar” demişti.

Oğlunun suçsuz olduğunu ifade eden anne Aydın, “Telefonunda Bylock var demişler. Peki bu suça dair ellerinde delil var mı? Hayır. Benim oğlum açığa alındı. Bunun neresi hukukla bağdaşıyor. Bu ülkede tacizcilerin kılına dokunulmuyor. Ama suçsuz oğlum aylardır tutuklu. Bu tutukluluk tedbirden çok cezaya dönüşmüyor mu?” demişti.