Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), 'FETÖ' soruşturmasında tutuklanan eski YARSAV Başkanı Murat Arslan’a, “Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü” verdi.

Hürriyet gazetesinden Güven Özalp’in haberine göre, AKPM, “insan haklarının savunulması alanında üstün hizmet gösteren” ve 2013’ten bu yana verilen Vaclav Havel Ödülü’nü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan’a verdi.

AKPM, 'FETÖ' davasında tutuklu olan Arslan’ı “iyi tanınan ve saygın”, “her zaman yargının bağımsızlığından yana olan” ifadeleriyle tanıttı.

Adayları seçmek ve kazananı belirlemekle görevli seçici kurul, AKPM Başkanı ya da onun tarafından belirlenen bir kişi ile insan haklarıyla bağlantılı altı bağımsız isimden oluşuyor.

'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Murat Arslan, 26 Ekim günü Ankara 7’nci Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla tutuklandı. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Arslan’a “FETÖ üyeliği” suçlaması yöneltiliyor. İddianamede, Arslan’ın şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı da öne sürülüyor.