15 Temmuz darbe girişiminden bu yana KHK'larla binlece kişi hakkında soruşturma açılıp görevlerinden ihraç edilirken, 'FETÖ'nün örgütlenemediği ve giremediği tek il Dersim oldu. Dersim'de yaşayan hiçbir vatandaş hakkında 'FETÖ'den soruşturma açılmadığı belirtildi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, darbe girişiminden sonra geçen 1.5 yıllık süre içinde 100 bini aşkın kişi kamudan ihraç edilip, çok sayıda kişi hakkında da kovuşturma yapılırken, sadece Dersim'de yaşayan vatandaşlar hakkında soruşturma açılmadı.

Dersim halkı arasından açığa alınan kimse bulunmadığını belirten CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, yaptığı açıklamada, "FETÖ 2011'de Tunceli'de okul açmak istediğinde Tunceli halkı ‘Cemaatin değil Cumhuriyet'in okulunu istiyoruz' diye yürüyüş yaptı. Dersim halkı, FETÖ yapılanmasına direndi, yıllarca da yapılanmasına müsaade etmedi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, geçen hafta TBMM İçişleri Komisyonu'nda OHAL KHK'sı görüşülürken şimdiye kadar 'FETÖ'den KHK'larla ihraç edilen 110 bin 778 kişi bulunduğunu, 210 bin 600 şüpheli ve 14 bin 64 kişinin de firarda olduğunu açıkladı. Ancak bu rakamların hiçbiri Dersim'e uğramadı.