AKP-Cemaat savaşında Başbakan’dan yana tavır alan Takvim gazetesi Fethullah Gülen’in ses kayıtları olduğu iddia edilen bir haber yayınladı. O haber şöyleydi:

GÜLEN CEMAATİ'NİN AYDIN DOĞAN'LA İLİŞKİLERİ

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen yeni ses kayıtları interneti sarstı. Kayıtlardan birinde, Fethullah Gülen Cemaati'nin Aydın Doğan'la ilişkilerini çok çarpıcı bir şekilde deşifre ediyor. Öte yandan, diğer bir ses kaydı da "Peygamberi gökten indirerek kamyona bindirdiği" sahne son dönemde çok tartışılan Şefkat Tepe dizisinin senaryolarının dizi çekilmeden önce Fethullah Gülen'in onayından geçtiği ortaya çıkarıyor. Bir diğer ses kaydında ise Gülen'in ABD ile ilişkilerde ne kadar hassas olduğu net olarak görülüyor.

İşte o kayıtlar:

"AYDIN DOĞAN: DEMOKRATLIĞI HOCAEFENDİ TEMSİL EDİYOR"

- Hocam müsadenizle bir iki husus vardı arz edebilir miyim?

Fethullah Gülen: Buyurun

- Bugün Aydın Bey'le yemek yedik, selam ve hürmetleri var.

Fethullah Gülen: Teşekkür ederim sağ olsun.

- "Beni Cemaat'in yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar" dedi. O öyle deyince ben de şey dedim. Serhat'ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar, ondan bahsettim. "Bize de geldiler" dedi. "Şu anda gerçek olarak demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor" dedi. Bir ara dedi ki: "Ben de artık Başbakan'ın karşısına geçeyim dedim." Uzun uzun diğer konuları da konuştuk efendim. Özellikle sizin ilgilendiğiniz 2 tane husus noktasında çok memnun oldu. Akşam üzerinde de damadı geldi, onunla da konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Bunlardan bahsedince o da rahatlamış oldu. Hocamın ellerinden öpüyorum dedi.

Fethullah Gülen: Allah razı olsun. (damat derken) Mehmet Ali Bey'den bahsediyorsun değil mi?

- Evet efendim, önce Aydın Bey'le yemek yedik, akşam da damadı ile.

ŞEFKAT TEPE SENARYOSUNA GÜLEN'DEN ONAY

Telefondaki ses uzun dakikalar boyunca Fethullah Gülen'e Şefkat Tepe dizisinin senaryosunu okuyor. İşte o diyaloğun sadece bir bölümü:

- Bu haftaki Şefkat Tepe'yi arz edebilir miyim. O diplomat dediğim adam konuşuyor: Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz. Çok hassas bir konu, bizi hedefe götürecek önemli bir adım, Tekliflerinizi bekliyoruz. Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğiz. Genel af nasıl çıkarılır, genel af nasıl gündeme getirilir…

Fethullah Gülen: Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin.

ABD İLE ARAYI BOZMAYALIM

Fethullah Gülen'in internete düşen ses kayıtları arasında ABD'nin dünyayı dinleme skandalına ilişkin bir diyalog da yer alıyor. Konuşmada Gülen, ABD ile arayı bozmayalım vurgusu yapıyor.

Fethullah Gülen, telefonun diğer ucundaki kişinin"Amerika birçok ülkeyi ve Almanya'yı dinliyor diye bir şeyler çıktı. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu" sözlerine karşılık "Bence Amerika ile aramızı çok bozmamak lazım, başkaları derse desin biz demeyelim" cevabını veriyor.

Öte yandan ses kaydında Gülen'in konuştuğu ve yayın politikaları hakkında direktif verdiği kişinin Samanyolu Yayın Kurulu Başkanı Hidayet Karaca olduğu iddia ediliyor.

AYDIN DOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Bugün bazı internet sitelerinde yer alan ses kayıtları iddialarıyla ilgili olarak Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da bir açıklama yaptı.

Aydın Doğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün yasadışı yollardan yapıldığı anlaşılan bir telefon dinlemesinin kayıtları internete düşmüştür.

Bu kayıt Sayın Fethullah Gülen ile görsel medyadan bir yönetici arasında geçen bir telefon konuşmasına aittir.

Bu görüşmede bana atfedilen bazı ifadeleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bu ifadelerin benim üslubumu yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu görüşmeye dayanılarak yapılan gerçekdışı yayınlar hakkında hukuki yollara başvuracağımızı da belirtmek isterim.