Gülen cemaatine bağlı olduğu iddia edilen Fulton Science Academy Middle School, Fulton Science Academy High School ve Fulton Sunshine Academy'le ilgili denetim raporu dün bu okulların bağlı olduğu Fulton County Schools'un internet sayfasında yayınlandı.

 

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, ABD'nin Georgia eyaletinde Gülen hareketi tarafından işletmesi yapılan ve devlet tarafından destek verilen üç okulun, ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Okulun ihraç ettiği tahvillerin temerrüde düşmesi sonrasında ABD'li yetkililerin başlattığı inceleme sonuçlandı. Gülen hareketiyle bağlantısı olduğu iddia edilen okulların, ihalelerinin yine bu harekete yakın olan işadamı ve gruplara verildiği iddia edildi.

 

Atlanta'da Fulton Country Schools bağlı üç okulla ilgili dün yayınlanan denetim raporunda, tişört ve video cihazları alımı ile öğretmen eğitimi için 2010 Ocak ayından bu yana yapılan 500 bin dolarlık ihalelerin, Grace Enstitüsü tarafından yürütüldüğü, söz konusu enstitünün yönetim kurulunda ise okul yöneticilerinin yer aldığı belirtildi.

 

'KRİTER FİYAT DEĞİLSE, NE?'
Gülen hareketine bağlı okulların denetimini yapan Fulton Country müfettişi Robert Avossa, "Çoğu ihale kararında verilen fiyat etkili olmadıysa, ihaleyi kazananlar seçilirken nasıl bir yöntem izlendiğini merak ediyorum" dedi.

 

Okul yöneticilerinin verdiği ihale kararlarıyla kamuyu zarara uğrattığını iddia eden Avossa, "Harcanan halkın parası" şeklinde konuştu.

 

10 YILDA DEVLETTEN 32 MİLYON DOLAR
Georgia eyaletindeki 500 öğrencili Fulton Science Academy Middle School'un ruhsatı yenilenmedi. Özel okul statüsünde olmasına rağmen bu okulun son 10 yıl içinde devletten 32 milyon dolar yardım aldığı belirtildi.

 

Amerikan New York Times gazetesinde yer alan haberde, Gülen hareketinin ABD'de 120 okulun işletmesini üstlendiği hatırlatıldı.

 

New York Times gazetesinde geçtiğimiz yıl yer alan bir haberde, Gülen cemaatine bağlı Teksas'taki 36 okulun ihalelerinin, harekete yakın işadamları ve gruplara verildiği iddia edilmişti. (NTVMSNBC)