Fethullah Gülen'in "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan kardeşi Kutbettin Gülen, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada, Kutbettin Gülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada dinlenen tanık M.P., kapatılan Çağlayan Matbaası'nda çalıştığı dönemde, yöneticiler tarafından, örgüte ait gazete ve dergilere abone olmayan çalışanların yerlerinin değiştirildiğini, Kutbettin Gülen'in de kendisini odasına çağırarak aynı baskıyı kurduğunu ileri sürdü.

SAVCI MÜTAALASINI VERDİ

Savcı mütaalasında, kapatılan Bank Asya'ya Fethullah Gülen'in talimatıyla para yatırdığı iddia edilen sanıkla ilgili, önceki celsede tanık olarak dinlenen itirafçı Nurettin Veren'in polise verdiği ifadesinin daha kapsamlı olduğunu ve buna itibar edilmesi gerektiğini savundu. Savcı, Kutbettin Gülen'in 'Silahlı terör örgütü üyesi olma'ktan cezalandırılmasını istedi.

‘GÜLEN'İN KARDEŞİ OLDUĞU İÇİN’

Son kez söz alan ve hakkındaki suçlamaları, aleyhine olan tanık ifadelerini kabul etmeyen Kutbettin Gülen ise, uzun süredir tutuklu bulunduğundan sağlık problemleri yaşadığını anlattı, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Avukatı Hasan Özçelik ise müvekkilinin sadece Fethullah Gülen'in kardeşi olmasından dolayı yargılandığını, örgüt üyeliği kriterlerini taşımadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırdığı Kutbettin Gülen'in bu cezasını 10 yıl 6 aya yükselterek tutukluluk halinin devamına karar verdi.