Sanatçı Ferhat Tunç hakkında “Marşlar ve Ağıtlar" isimli son albümünün kapağı ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yeni bir iddianame daha hazırlandı.

Yargılandığı çok sayıda dava bulunan Sanatçı Ferhat Tunç hakkında yeni bir iddianame daha hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Tunç’un Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'nın resimlerinin bulunduğu "Marşlar ve Ağıtlar" isimli son albüm kapağı suç unsuru olarak kabul edildi.

İddianamede sanatçının sosyal medya hesaplarından yaptığı kimi paylaşımları da yine suç unsuru olarak yer aldı.

Bu paylaşımlar ise, Avrupa'da "savaşa hayır" sloganıyla düzenlenen yürüyüşün haberi ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşsözcüsü Leyla Güven'in açlık grevine ilişkin yaptığı duyarlılık çağrısı oldu.

Hazırlanan iddianame İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, dosyayı Tunç yargılandığı başka bir davası ile birleştirdi.

'40 SENE ÖNCE OKUDUĞUM AĞITLAR'

Hakkında açılan davaya ilişkin konuşan Ferhat Tunç, "2 yıla varan bir zamandır sürgündeyim. Ülkeye, evime döneceğimin umudu içinde oldum hep. Durmuyorlar ve hakkımda yeni davalar açarak bu umudumu kırmayı amaçlıyorlar" dedi.

Bugün 20 yıl hapis istemiyle yargılandığı başka bir dava duruşmasının görüleceği bilgisini paylaşan Tunç, yeni soruşturmayı da bu sırada öğrendiğini belirterek, "Bu akılla 68 kuşağına dava açabilirler. Zira benim albümüm 30-40 sene önce okuduğum ağıtlardan oluşuyor. Albümün kapağı da o tarihsel süreci yansıtan bir çalışma" diye konuştu.

TUNÇ:  VAZGEÇMEYECEĞİM

Albüm kapağına dava açılmasının “yargının utancı” olarak anılacağını söyleyen Tunç, yargının siyasi iktidarın talimatıyla hareket ettiğini, hukuku hiçe saydığını ve yıllar önceki sosyal medya paylaşımlarını bahane edildiğini kaydetti.

Tunç, her şeye rağmen  "Sanat yapmaktan, bunu yaparken de gerçeği, toplumun umudunu, acısını, değerlerini seslendirmekten vazgeçmeyeceğim" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı