Roboski katliamında kardeşi Serhat Encü dahil 11 yakınını kaybeden Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encü Anayasa Mahkemesi’nin Roboski kararına tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi, Roboski'de çoğu çocuk 34 kişinin savaş uçaklarının bombardımanında öldürülmesi ile ilgili ailelerin yaptığı bireysel başvuruyu 'eksik evrak' gerekçesiyle reddetmişti.

Anayasa Mahkemesi başvuru ardından 20 ay geçtikten sonra 53 başvurucudan 3’ünün avukatlarının vekaletnamesinin dosyada yer almadığı gerekçesiyle 15 gün içinde eksikliğin tamamlanması için tebligatta bulundu. Avukat belgeleri sağlık raporu ile birlikte 2 gün gecikmeli sunulunca da başvuruya ret kararı verdi.

"ACİZLİKLERİNİN İLANI"

Kararı değerlendirirken “Eksik evrak bulunan 3 başvurucunun başvurusunu reddedip 50 başvurucu adına karar vermesi gerekirken esasa bile girişmeden tüm davayı reddetmek acizliklerinin ilanından başka bir şey değildir” diyen Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encü şunları dile getirdi:

“Anayasa Mahkemesi acizdir çünkü bu dosyayı inceleyip hak ihlali olmadığı kararını veremeyecek kadar hukuka hakimdir, ancak dosyayı inceleyip bu kararı verecek kadar cesaret ve ferasete sahip olmadıklarının da farkındadırlar. Anayasa Mahkemesi Ordusunu, İktidarını, Başbakanını suçlu ilan edemeyecek kadar aciz ve yetersizdir. Anayasa Mahkemesi kısaca bize alın bu dosyayı AİHM’e götürün biz bunun altından kalkamayız demektedir.” (Yannis vasilis Yaylalı / Demokrat Haber)