Kilis kent merkezi üst üste sınırın Suriye tarafındaki IŞİD bölgelerinden atılan roketlerin hedefi oldu. 

Evrensel Gazetesi’nden Şerif Karataş, 3 gündür peş peşe yaşanan saldırıların ne anlama geldiğini bölgeyi yakından takip eden Fehim Taştekin’e sordu.

Gazeteci-Yazar Fehim Taştekin, Türkiye’nin adı konulmamış bir savaşın içinde olduğunu vurguladı.

'İKİ İHTİMAL VAR'

Fehim Taştekin,  Türkiye’nin Suriye’de desteklediği çeşitli gruplarla IŞİD arasında son zamanlarda savaş durumu olduğunu hatırlatarak, IŞİD’in misilleme yapmasının beklenen bir durum olduğunu belirtti. 

Taştekin şunları söyledi: “Suriye’de geçmişte maceraya koşanların nasıl bir muhabbet içerisinde olduklarını biliyoruz. Son olaylar iki ihtimale açık bir durum. Birincisi, IŞİD Türkiye’ye misilleme yapıyor olabilir. İkincisi Türkiye angajman maskesi altında Suriye’deki savaşa katılmak istiyor olabilir. Türkiye’yi yöneten mevcut iktidarın aklını düşününce bu soru da akıllara geliyor.”

'TÜRKİYE ADI KONULMAMIŞ BİR SAVAŞIN İÇİNDE'

Kilis’in daha önce IŞİD’in geçişleriyle şimdi ise, roket mermilerinin düşmesiyle gündeme gelmesine ilişkin de Taştekin şunları söyledi: “Biz hikayeyi bugünle açıklayamayız. Türkiye bir komşu ülkede milis güçlere devrim hayali ve büyük imkanlar sundu. Kendi sınırlarında konuşlandırdı ve topraklarını kullanmasını sağladı. Dünyada bunu deneyimleyen devletlerin tecrübeleri gösterdi ki, belli ideolojik altyapıdaki örgütleri desteklediğinizde bu döner sizi de vurur. Kaçınılmaz olarak Türkiye sınırları bu olaylarda bir tür tampon vafizesi görüyor. Türkiye adı konulmamış bir savaşın içinde.”

(Kaynak: Evrensel)