Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh hakkındaki cinsel taciz ve saldırı iddialarını soruşturuyor.

FBI, Kavanaugh'ı suçlayan üç kadından ikincisi olan Deborah Ramirez ile temas kurdu.

Deborah Ramirez'in avukatı John Clune, FBI'ın müvekkiline bazı sorular yöneltmek istediğini açıkladı.

Avukatı John Clune, "Müvekkilim bu talebe olumlu yanıt verdi" dedi, detaylı açıklama yapmadı.

New Yorker dergisine konuşan Ramirez, Kavanaugh'ın, 1983-1984 akademik yılında Yale Üniversitesi'nde düzenlenen bir yurt partisinde kendisine cinsel organını gösterdiğini söylemişti.

Ramirez, Kavanaugh'ın penisine kazara dokunduğunu ve onu ittiğini belirtmişti.

Yargıç Kavanaugh ise hakkındaki suçlamaları reddediyor.

TRUMP SORUŞTURMAYA ONAY VERSE DE KAVANAUGH'IN ARKASINDA

ABD Senatosu Adalet Komisyonu'nda, kendisini suçlayan ilk kadın olan Palo Alto Üniversitesi Psikoloji Profesörü Christine Blasey Ford'dan sonra ifade veren Kavanaugh, "Cinsel saldırı iddialar hesaplı bir siyasi darbe" demişti.

Başkan Donald Trump, FBI'ın Kavanaugh hakkında soruşturma açmasını onaylasa da, hala onun Yüksek Mahkeme üyeliğini destekliyor.

Senato Adalet Komisyonu, Kavanaugh'ın Yüksek Mahkeme üyeliğini onaylamış ancak Senato Genel Kurulu'nda yapılacak oylama öncesi FBI'ın iddiaları soruşturmasını talep etmişti.

Kavanaugh'ı cinsel taciz ve saldırıyla suçlayan diğer kadın olan Julie Swetnick'in avukatı ise FBI'ın henüz müvekkiliyle temas kurmadığını söyledi.

Yargıç Kavanaugh göreve atanması halinde, ABD'de tartışmalı yasalar konusunda son sözü söyleyen Yüksek Mahkeme'nin 9 üyesinden biri olacak. Ölmediği ya da emekli olmadığı takdirde de ömür boyu görevde kalacak.

Kavanaugh için Senato Genel Kurulu'nda da oylama yapılacak.

100 üyeli Senato'da Başkan Trump'ın üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti'nin 51 üyesi var.