Şırnak Valiliği’nin Cizre’de bir binanın bodrumuna sığınan ve günlerdir tahliye edilmeyi bekleyen yaralıları almak için ‘ambulans gönderildiği ancak kimsenin gelmediği’ yönündeki açıklamasına, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Faysal Sarıyıldız yanıt verdi.

Valiliğin açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Sarıyıldız, valiliğe, ‘beş katlı binanın ve altındaki onca canın son halini kamuoyuyla paylaşma’ çağrısı yaptı.

Sarıyıldız, Twitter hesabı üzerinden, “Yani 8 gün boyunca her gün yardım isteyen, aç susuz her gün ölen insanlar, ambulans ayaklarına gittiği halde binmeyecekler! Edep yahu!…” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Kirli bir algı operasyonu yapıldığını’  ifade eden Sarıyıldız, evdeki yaralıların çıkışlarına müsaade edilmediğini, yaralıların buna yeltendiği anda binanın çevresinin ateş altına alındığını söyledi.

İMC’nin haberine göre Sarıyıldız, “Cizre’deki katliam profesyonel bir mizansenle örtülmeye çalışılıyor,” derken, yaralıların kaldığı binanın tamamına yakının çöktüğünü söyledi ve “Şu an 5 katlı binadan sadece zemin kat kalmış durumda, binada çıkış diye bir şey yok,” dedi.

‘KATLİAM NİYETİ OLMAZSA YASAK KALKARDI’

Öte yandan Sarıyıldız, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de sadece yaralıların sığındığı binanın bodrumunun olduğu yerde bir ‘kuşatma’ olduğunu da ifade ederek, “Bodrum katliamı niyeti olmasaydı Cizre yasağı şu ana kadar kalkmış olurdu,” dedi.