Fatih Portakal, Fox TV Ana Haber’de yayınlanan bir haberin yalan olduğunu iddia eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan hakkında dava açtıklarını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Portakal, “Süre doldu: Bakan Lütfi Elvan hakkında iftira davası açıldı. Çünkü bize kimin haber yaptırdığını açıklayamadı. Ama akşam 19:00’da ben, kim veya kimler istedi de haber yaptık onu açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

Fox TV’de yayınlanan bir haberde Mersin Şehir Hastanesi’nin, kentin dışında olduğu ve hastaların 3 araç değiştirdikleri belirtilmişti. Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal da “Bu iktidarın çok önem verdiği projeler şehir hastaneleri. 50 dakikalık mesafeye şehir hastaneleri kurmuşlar. Çok büyük kompleksler. İçeride yürürken kayboluyorsun” demişti.

Haberin doğru olmadığını öne süren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da “Mersin Şehir Hastanesi haberini birileri bunlara yaptırıyor. Bana da gelen bilgiler var” diye konuşmuştu.

Elvan’a tepki gösteren Portakal, “Ne Doğan Şentürk’ü, ne muhabir arkadaşımı, kameraman arkadaşımı, ne de beni böyle itham edemezsiniz. Elinizde varsa bir belge gösterin, ben de ‘Bunlar yaptırıyor’ diyeyim. Yapabiliyorsanız yapın bunu. ‘Bana lütfen söyleyin. Bu haberleri kim yaptırıyor, bilginiz nedir? Atıyorsunuz çünkü kafadan, yok öyle bir şey” ifadelerini kullanmıştı.

Elvan’dan elindeki belgeleri bugün saat 19.00’a kadar açıklama çağrısı yapan Portakal, aksi halde dava açacaklarını belirtmişti.