Fatih Altaylı, Habertürk'teki programında Suriyeli mültecilere yönelik nefret söyleminde bulundu. Altaylı'nın "Ülkenin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz" dediği anlar sosyal medyada paylaşılarak eleştirildi. Altaylı'ya destek veren hesaplardan da benzer nefret mesajları paylaşıldı.

Altaylı, dün akşam Habertürk'te bilim insanlarının katıldığı korona salgını ile ilgili programın moderatörlüğünü yaparken konu Suriyeli mültecilere geldi. Altaylı, bu sırada bir profesöre yanıt olarak şu sözleri söyledi: "Hocam Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar, öyle bir hal var ortalıkta. Son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizleri bağlıyor. Açık söylemek gerekirse, Türkiye'yi biz savaşsız Suriye'ye kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış vaziyette görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava, Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak, onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar kimse onlara bir şey sormuyor. Neyse konumuz Suriyeliler değil ama buna karşı da bir şey yapılması lazım. Meclis kürsüsünden bağırmakla olmuyor bu işler. Bunlarla ilgili de bir şey yapılması lazım, eğer ortalıkta bu işlerle ilgilenen birtakım bakanlıklar varsa. "

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Altaylı'nın sözlerinin 'halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini ve mültecileri açıkça hedef gösterdiğini' belirterek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Korona virüsü salgınının başlangıcından bu yana hak ve mülteci örgütleri mültecilere yönelik sağlık hizmeti verilmediğini gündeme getirirken Altaylı'nın konuyu bu şekilde sunmasına sosyal medyada da çok sayıda tepki geldi.

Kaynak: Haber Merkezi