Faili meçhuller davasının ikinci duruşması bu sabah Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Çarkın, “Faili meçhuller o dönemin devletin bilgisi dahilinde işlendi” dedi.

Faili meçhuller davasının ikinci duruşması Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmayı yakınları öldürülenler, siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri takip ediyor.

Davanın bir numaralı sanığı Mehmet Ağar yedi günlük sağlık raporu göndererek mazeret bildirdi ve duruşmaya gelmedi. Müdahil ailelerin avukatları, sağlık raporuna itiraz etti.

Avukat Selçuk Kozağaçlı, “Yapısal hastalıkla ilgili akut rapor verilmez sahtelik iddiasında bulunacağız” dedi. Duruşma, Ayhan Çarkın’ın savunmasıyla başladı. Çarkın Altındağ Nüfus müdürü Mecit Baskın’ı öldürdüklerini anlattı. Çarkın, “Faili meçhuller o dönemin devletin bilgisi dahilinde işlenmiştir” dedi.

“Bu cinayetler, dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakan, MGK, İçişleri Bakanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı ve Başbakanlığa bağlı MİT’in içinde bulunan Kontr-Terör Dairesi’nin bilgileri ve koordinasyonunun yani o dönemki devletin bilgisi dahilinde işlenmiş cinayetlerdir. Yoksa kimse pervasızca bu cinayetleri işleyemez. Herkes bilgi sahibidir. Bu cinayetleri işleyenler siyasi ve ekonomik rant elde etmişlerdir.

“Bundan önceki celsede 9 sayfalık ifademde tahliye talebinde bulunmuştum. Aynısını tekrar ediyorum. Verdiğim ifadeleri kabul ediyorum. Ancak hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Mevcut dosyada elle tutulur delil bulunmadığı için şu anda da söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Tahliyemi istiyorum. Benim beyanlarımda isimlerini karıştırdıklarım oldu. Bunlardan biri Ziya Bandırmalıoğlu diğeri de Alper Tekdemir’dir. Kendilerinden özür diliyorum.”

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 1990′larda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin hakkında iki ayrı dava bulunan Ağar’ın savunmasını 13 Şubat’ta duruşmalarda almıştı. Ağar savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söylemişti.