Mardin'in Derik İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı 1993-1994 yıllarında 13 kişinin öldürülmesiyle ilgili hakkında dava açılan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, savunma avukatlarının yeni tanıkların dinlenmesi yönündeki taleplerini reddetti.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Tuğgeneral Musa Çitil ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma, müşteki avukatlarının önceki duruşmadaki talebi dolayısıyla görüntülü olarak kayıt altına alındı.

Müşteki avukatı Ahmet Özdel, Mardin Cezaevinde tutuklu olan N.P. isimli korucu tarafından Diyarbakır İnsan Hakları Derneğine bir mektup gönderildiği ve mektubun dernek tarafından önce Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına daha sonra da mahkemeye gönderildiğini hatırlatarak, mektubun N.P. tarafından yazılıp yazılmadığının tespitini talep etti.

Sanık Çitil, mahkemeye gönderilen mektupla ilgili N.P'nin alınan ifadesinde, "mektubu kendisinin yazmadığını" beyan ettiğini dile getirerek, "Zaten yeteri kadar da tanık dinlendi. Başka tanık dinlenmesine gerek olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Avukat Yıldız da yaklaşık 19-20 yıl önce işlendiği iddia edilen cinayetlerle ilgili bir dava görüldüğünü belirterek, "Duruşmada yeni ve somut bir gelişme yok. Yeteri kadar tanık dinlendi. Biz yeni tanıkların dinlenerek sürecin uzamasını istemiyoruz" dedi.

Görüşlerin alınmasının ardından karar için duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, müşteki avukatının "yeni tanıkların dinlenmesi ve mahkemeye gönderilen mektupla ilgili bilirkişi raporu istenmesi" taleplerini reddetti.

Toplanan deliller ve davanın geldiği aşama göz önüne alınarak dosyanın, mütalaa hazırlanması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. (ANF)