Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da koronavirüs (Covid-19) salgını değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Salgın tedbirleri kapsamında 17 gün sürecek kapanmanın ilk günü olduğunu hatırlatan Koca, "Bu dönem öncesinde tatil beldelerimize olağandan daha fazla hareketlilik gerçekleşti ve başka illerden kısıtlama süresini turizm bölgelerinde geçirmeye karar veren vatandaşlarımızın hareketliliğine sebep oldu. Bu durumun virüsün yayılması için yeni bir fırsat olmaması amacıyla tedbir ve uygulamaları yerinde görmek üzere Antalya'da bir durum değerlendirmesi yaptık" dedi. 

"Kısıtlamaların ilk gününde vatandaşlarımızın çok iyi uyum gösterdiklerini gözledik ve bundan son derece memnun olduk" diyen Koca, "Aşı programımızda planlanan sevkiyat takvimiyle uyumlu olarak ve birinci doz aşısını olmuş vatandaşlarımızın ikinci dozu aşılarını uygulayacağı güne kadar saklı tutarak aşılamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısına onay verildiğini belirten Koca, "Bugün itibariyle ülkemizde üçüncü bir aşının da kullanımına onay verildi. Sputnik aşısının acil kullanım onayı bugün verildi. En kısa sürede ülkemizde kullanılmaya başlayacaktır. 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay içinde gerçekleşmesi beklenmektedir. Biontech aşısı haziran sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak" diye konuştu.