Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Angel Halı fabrikası patronunun Kod-46 ile işten attığı 63 işçinin fabrika önünde yaptığı basın açıklamasında “İşçi çıkarma fırsatçılığına Angel Halı patronu da eklendi” dendi.

Angel Halı fabrikası işçileri 5 Mayıs’ta fabrikaya girmek istedikleri sırada telefonları toplanmak istendi. İşçiler telefonlarının hangi gerekçe ile alınmak istediğini sorarak telefonları teslim etmedi. Bunun üzerine işçiler fabrikaya alınmadı. 3 gün süren ısrar sonucunda patron 63 işçiyi Kod-46 ile işten attı.

İşçiler dün fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK Tekstil Sendikası öncülüğünde yapılan basın açıklamasını işçiler adına Sendika Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen okudu.

Türkmen, “Patron her suçu işlemekte özgür olduğunu düşünüyor. Elden para veriyor, zorla mesai dayatıyor, işçilere iftira atıyor. İşçileri yasa dışı grev yapmaktan dolayı işten atıyor. Yani işçileri fabrikaya almıyor, içeride çalışanları da çıkarıp makineleri durduruyor, arkasından işçileri üretim durdurmakla suçluyor” dedi. İşçilerin çalışmak istemesine rağmen fabrikaya alınmadığını aktaran Türkmen “Patron işçiler kapı önünde beklerken şahsi eşyalarının bulunduğu dolapların kilidini kırarak eşyaları bir kenara atmıştır. Patron işçilerin çalışarak kazandıkları aylıkları vermeyeceğini söylemiştir. Ortada bir suç varsa o da işçi çıkarma yasağı olduğu halde makineleri zorla kapattırıp işçileri dışarı atan, patronun suçudur” şeklinde konuştu.

Yaşanan hukuksuzluğa karşı Çalıma Bakanlığı’na çağrıda bulunan Türkmen son olarak şunları söyledi: “Buradan Çalışma Bakanlığına da sesleniyoruz. Kod-29 isim değiştirmiş olabilir ancak patronların elinde işçilere karşı silah olarak kullanılmaya devam ediyor. İşveren işçiye istediği iftirayı atıyor ve kanıtlama ihtiyacı bile duymuyor.”