Tekirdağ 1 ve 2 No’lu F Tipi Hapishane idarelerinin kitap sınırlaması kararı 15 Mart Cuma günü 2 No’lu F Tipi Hapishanede uygulamaya konuldu. Hücrelere zorla giren hapishane yetkilileri, siyasi mahpusların kitaplarına el koydu.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının mahpuslarla yaptıkları görüşmeden aktardıkları bilgiye göre Seyfi Polat ve İrfan Gerçek’in kitaplarına zorla el konuldu. Gardiyanlar tarafından zorla hücreden çıkarılan Polat ve Gerçek, 5 saat boyunca tek kişilik hücrelerde tutuldu. Hücrelerine dönen mahpuslar tüm kitaplarının ve kitap notlarından oluşan el yazısı notların da alındığını gördü.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, kitap sınırlamasına ilişkin kararın, İnfaz Hakimliği’nin itiraz incelemesinden sonra Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde de uygulamaya konulabileceğini belirtti. Mahpuslara fiziki saldırı tehdidinin devam ettiğini belirten Ezilenlerin Hukuk Bürosu, demokratik kamuoyunu konuyu takip etmeye ve mahpuslarla eylemli dayanışmaya çağırdı.

Tekirdağ F Tipi Hapishaneleri’nin İdare ve Gözlem Kurulu ile Eğitim Kurulu, her mahpusun kendine ait 10 kitap ve kurum kütüphanesinden de 3 kitap bulundurabileceği yönünde karar almış, karar 15 Ocak 2013 tarihinde mahpuslara tebliğ edilmişti. Fazla kitaplarını dışarıya çıkarmaları için iki ay süre tanımış, mahpuslar keyfi ve insanlık dışı bir biçimde yapılan bu uygulamayı protesto ederek direneceklerini açıklamıştı. (Sendika.Org)