Sanatçılar IŞİD'in katliamından yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan Ezidiler için bir araya gelecek. 14 Eylül'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek konserde şarkılar 'soykırıma ve duyarsızlığa' karşı söylenecek.

IŞİD'in katliamından kaçan Ezidileryaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kaldı. Türkiye'ye sığınan ve Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'daki belediye tesislerine yerleştirilen Ezidilere, demokratik sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin başlattığı yardım kampanyaları devam ederken Ezidi halkın halen bir çok ihtiyacı karşılanmış değil.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) katliamdan kaçan Ezidiler için 14 Eylül Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir yardım konseri düzenlenecek. 

Konserde sahne alacak olan sanatçı Ferhat Tunç yüzyılın trajedisi olarak tanımladığı Ezidi soykırımının kendisinde insanım diyen herkes de bir duygu uyandırması gerektiğini söyledi. "Herkesin mutlaka yapacağı bir şeyler vardır" diyen Tunç, "Bu etkinlik hem bir duyarlılık çağrısıdır hem de duyarsızlığı yok etme çabasıdır. Ben bu konserde şarkılarımı duyarsızlığa karşı söyleyeceğim. Bu etkinliğe katılan herkes Ezidiler için bir şey yapmış olacak" dedi.

Yaşar Kurt da tıpkı Tunç gibi o gün sahne alacak sanatçılardan. Ezidiler'in yaşadıklarını korkunç bir olay olarak değerlendiren Kurt, "Ezidiler tarih boyunca hep saldırılara maruz kaldılar. Ancak bu kez tüm dünya gözü önünde saldırıya maruz kaldılar. MKM'den konser için bana öneri gelince hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Ben de soykırıma maruz kalmış bir ailenin çocuğu olarak onları hissederek konser teklifini hemen kabul ettim. Bu konserde yer almak benim için onur vericidir" diye konuştu.

Erdoğan Emir de Ezidilerin yaşadığı insanlık dışı uygulamaları kınadığını belirterek, "Önemli olanın uluslararası kamuoyunun da harekete geçmesidir" vurgusunu yaptı. Ezidilerin yaşadığı soykırımda finans gruplarının etkili olduğunu belirten Emir, politik toplumların Ortadoğu'dan silinmek istendiğini söyledi. Emir de bu konser de sahne almanın onur verici olduğuna dikkat çekti.