IŞİD’in Ağustos 2014’te Ezidi şehri Şengal’i işgali sırasında annesini kaybeden ve pek çok yakın akrabası IŞİD tarafından esir alınan Sibaş İbrahim, annesinin intikamını almak için Peşmerge güçlerine katıldığını söylerken, kuzeninin halen IŞİD’in elinde esir olduğunu söyledi.

Hikmet Durgun’un Sputnik’ yer alan haberine göre, IŞİD işgali sırasında örgüt tarafından Rakka’ya kaçırılıp para karşılığında satılan Şengallı Ezidi Sibaş İbrahim,”Amcamın kızı halen örgütün elinde esir. Ailemin intikamını almak için IŞİD’e karşı savaşıyorum” dedi.

‘IŞİD KÖYÜMÜZDEN 588 KİŞİYİ KAÇIRDI’

2 bine yakın Ezidi’nin hayatını kaybettiği Şengal katliamından kurtulan 22 yaşındaki Sibaş İbrahim, IŞİD’in Şengal’i işgaliyle birlikte hayatlarının alt üst olduğunu söyledi.

Genç kadın, şu anda Musul’un Duhok kentinin sıfır noktasında IŞİD’e karşı savaşıyor. Çatışmalarda defalarca yaralandığı halde, savaşı bırakmayan İbrahim, şunları söyledi:

“Şengal’ın tamamı özgürleşene kadar savaşacağım. IŞİD Şengal’ı işgal ettiğinde annem ile birçok yakın akrabamı öldürdü. Birçok akrabamı da kaçırıp Rakka’ya götürdü. Amcamın kızını da götürdüler. Şimdi orada esirler. Duyduğumuza göre örgüt onları para karşılığında satıyor. IŞİD bizim köyden 588 kişiyi kaçırıp Rakka’ya götürdü. Büyük bir zulüm yaşadık. O saldırı aklıma geldikçe ağlıyorum. Halen psikolojik tedavi görüyorum”

‘HALKIMIN ÖCÜNÜ ALMAK İÇİN SAVAŞIYORUM’

Başta annesi ve akrabaları olmak üzere tüm Ezidilerin intikamını almak için Peşmerge saflarında IŞİD’e karşı savaştığını vurgulayan Sibaş İbrahim şöyle devam etti:

“1 yıl 2 aydır savaşıyorum. Şengal halkının şerefi ve onuru için savaşıyorum. Şengal’ın kurtarılmasında yer aldım. Şimdiye kadar 2 IŞİD üyesini öldürdüm. Onları öldürürken biraz rahatladım. Ben para için değil halkımın öcünü almak için Peşmerge saflarında IŞİD’e karşı savaşıyorum. Peşmerge bana çok iyi davranıyor sahip çıkıyor.”

IŞİD’İN ELİNDEKİ EZİDİ KÖYLERİ KURTARILMALI’

14 Kasım 2015’te Peşmerge ve diğer Kürt güçlerin Şengal’i kurtardığı operasyona katıldığını anlatan genç kadın, şunları söyledi:

“IŞİD köyümüzü ateşe verdi. Peşmerge savaşçısı bir arkadaşımla örgüte karşı savaştık. Biz IŞİD’in elinde ağır silahlar olduğunu bilmiyorduk. O yüzden yaptığı zalimlikleri de anlayamıyorduk. Şengallİ Ezidiler büyük bir soykırım yaşadılar. Halen bir sürü Ezidi örgütün elinde esir olarak tutuluyor ve para karşılığında satılıyor. Birçok Şengalli örgütün elinden kurtarıldı ancak halen kurtarılmayan bir sürü kişi var. Onların hepsinin kurtarılması gerekiyor. Birçok Ezidi köy halen IŞİD’in elinde. En büyük amacım ve isteğim Şengallilerin örgütün elinden kurtarılması ve köylerinin özgürleştirilmesidir. Dünya ve insanlık bu konuda yardımcı olmalı.”