Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKC'liler Radikal'e konuştu. Telefonda Radikal'in sorularını yanıtlayan eylemciler, şüpheli polis ya da polislerin adlarının açıklanması ve bu kişilerin canlı yayında suçlarını itiraf etmesi koşuluyla eylemlerine son vereceklerini söyledi. 

İsmail Saymaz'ın haberi şöyle:

Şu andaki durum nedir, yetkililerle görüşmeleriniz devam ediyor, değil mi?

Evet, görüşmeler devam ediyor. Son görüşmeler bunlar. Çok az kalmış durumda. Çünkü ülkeye yayın yasağının getirildiğini duyduk. Böyle bir bilgi geldi bize. Onun dışında bizi aramaya çalışanların telefonlarının engellendiği noktasında bir bilgi geldi. Biz de bu konuda çok net şekilde kararlı olduğumuzu söyledik. En son şunu söyledik: Berkin’in katilinin açıklanmasını söyledik.

Talebiniz bu mudur sizin?

Yani şöyle. En başta saydığımız taleplerimiz vardı. O taleplerden vazgeçmiş değiliz elbette. Ama verdiğimiz üç saatlik süre doldu zaten. Bu sürenin aşmasının nedeni de, heyetin geç gelmesiydi ve daha sonrasında basın açıklaması istemiştik. Valilik bunu yaptı. O yüzden süreyi uzattık, görüşmelere devam ettik. Yoksa üç saatlik süre dolduğunda savcıyı cezalandıracağımızı söylemiştik. O açıklamadan sonra görüşmeler devam etti. En son Sami Elvan’la görüştüğümüzde o katil polisin isminin açıklanması gerektiğini söyledik. O da bu konuda girişimde bulunacağını söyledi. Şu anda ondan gelecek telefonu bekliyoruz.

Sizin en temel talebiniz bu, anladığımız kadarıyla, öyle mi?

İlk başta bu ama…

Bu karşılandığı takdirde eyleminize son vereceksiniz diye anlıyorum. Yanlış mı anlıyorum?

Bu karşılandığı takdirde o kişiler bu kez canlı yayına çıkıp suçlarını itiraf edecekler. Herhangi bir isim de verebilirler ama biz bundan emin olamayız. O yüzden o isimlerin halkın karşısına çıkıp canlı yayında suçlarını itiraf etmelerini istiyoruz. Daha sonra tabii ki o suçun cezası neyse halk tarafından halk mahkemesinde o suçun cezasının verilmesini istiyoruz. Bunlar sağlanırsa eğer… Tabii bir de üçüncü talebimiz vardı: Berkin Elvan için adalet isteyenlere soruşturmalar açıldı. O soruşturmalar iptal edilecek dedik. O talebimiz de duruyor hala. Biz şu anda aşama aşama gidiyoruz, ilerletmeye çalışıyoruz. İlerletip ilerlememek onların elinde. Eğer isterlerse devam edecek ve belki bu mesele çözülmüş olacak ama işi yokuşa sürerlerse, oyalamaya çalışırlarsa ya da açıklamazlarsa savcının canından vazgeçmiş olacaklar. En son aşama budur yani.

Silah savcıya mı, size mi ait?

Hayır hayır, silah bize ait. Silah bizim silahımız. Silahımızla girdik buraya.

Binaya nasıl girdiniz?

Hiç zorlanmadık.

İki ya da üç kişi olduğunuz yönünde farklı iddialar var. Kaç kişi olduğunuza dair tam olarak sayı belirtiyor musunuz?

Yok, sayı vermiyoruz. 

Savcı beyin sağlık durumu nasıl acaba?

Sağlık durumu iyi.

Savcı beyle görüşme imkanımız var mı?

Hayır, şu anda görüşme durumu yok. Sesini zaten dinlettik, kendisi konuştu birkaç defa görüştüğümüz kişilerle, emniyetten bir yetkiliyle, bir savcıyla, başsavcıyla görüştü kendisi.

Bizim görüşmemiz mümkün müdür?

Yok, şu an öyle bir görüşme yaptırmayacağız.

Ailesiyle görüştü mü?

Hayır, görüşmedi.