Evrensel gazetesinde sekreter olarak çalışan Hazal Ölmez'in önceki gün ikisi kadın, 3 kişinin saldırısına uğradığı belirtiliyor.
 
Kocamustafa Paşa’ya bağlı Sümbülefendi Mahallesi’nde bulunan evine giderken saldırıya uğrayan Ölmez linç edilmek istendi.
 
Zülal Koçar’ın Evrensel’de yer alan haberine göre Ölmez, işten çıktıktan sonra saat 18.00 sıralarında markete uğradığını ve burada çocuğuna bir şeyler aldıktan sonra marketten çıkarak evine doğru gittiğini, bu esnada saldırıya uğradığını söyledi.
 
6 buçuk aylık hamile olan Ölmez yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
 “Mesai saatim bittiğinde işten çıktım ve markete uğradıktan sonra her gün kullandığım yoldan evime gidiyordum. Aniden birisi arkadan saçımı çekti. Dönüp baktığımda kara çarşaflı bir kadını gördüm arkamda ve ‘Ne oluyor, neden saçımı çekiyorsun’ dedim ancak kadın bana saldırmaya başladı. Yine kara çarşaf giyinmiş bir kadın da onunla beraber saldırmaya başladı. Ama aynı zamanda ‘Hain, darbeci, Fethullahçı’ diye bağırıp insanları toplamaya çalıştılar. Beni orada linç ettirmek istediler”
 
‘SENİN GİBİ 4 KİŞİ DAHA VAR ONLARA DA SIRA GELECEK’
 
Hazal Ölmez “Birkaç dakika sonra uzun sakallı, şalvarlı, 26-27 yaşlarında bir adam da gelip ‘Senin gibi mahallede 4 kişi daha var mimledik, onlara da sıra gelecek’ diye bağırmaya başladı ve ayak bileğime tekme attı” diyerek saldırı esnasında yaşadıklarını anlattı.
 
Saldırı nedeniyle sırtüstü düşen Ölmez’in, yerde de darp edildiği belirtilirken, saldırı sırasında çevrede bulunan vatandaşlar ise olaya müdahale etmediği öğrenildi.

Çevrede pek çok insan olduğunu söyleyen Ölmez, kendisine saldıranların mahalledeki insanları kışkırtmaya çalışırken çevredekilerin de kayıtsız kaldığını belirtti.
 
Ölmez evlerinin pencerelerinden bakanları yardıma çağırdığında ise “Kim bilir ne yaptın da bunlar sana saldırıyor” yanıtı aldı. Ölmez çevredekilerin bu linç girişimine cevap vermemekle beraber kendisini suçladıklarını belirtti.
 
‘BUNDAN SONRA BÖYLE GİYİNEMEYECEKSİNİZ’
 
Saldırganların “Bundan sonra böyle giymeyeceksiniz, istediğimiz gibi giyinecek bize itaat edeceksiniz” gibi ifadeler kullandığını anlatan Ölmez, kendisini saldırganların elinde 60 yaşlarında bir kadının kurtardığını söyledi. Bu müdahale üzerine saldırganlar olay yerinden tekbir getirerek uzaklaştı.
 
DOKTOR DARP RAPORU VERMEDİ
 
Saldırı sonrası özel bir polikliniğe giden Hazal Ölmez’in tekmeler sonucu ayak bileği zedelenirken, doktor “Raporluk bir durum yok” diyerek Ölmez’e darp raporu vermedi. Rapor verilmemesine itiraz eden Ölmez’e doktor “Emniyete gidip suç duyurusunda bulunabilirsin, bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.
 
Doktorun ayrıca “İyi ki hamile olduğunu fark etmemişler, yoksa bebeğin de zarar görebilirdi” dediğini de anlatan Ölmez “Bu cümlelerle darp olduğunu kabul ediyor ama rapor vermiyor” diyerek tepki gösterdi.
 
Saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Ölmez’in bebeğinin saldırıda zarar görmemiş olması ise büyük şans.