Akit’in Evrensel’i hedef gösterdiği "haber"iyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Evrensel'in Avukatı Devrim Avcı yaptığı suç duyurusunda, Akit’in “Suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, tehdit, hakaret, inanç ve düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından yargılanmasını talep etti. 

Faruk Ayyıldız'ın Evrensel'de yer alan haberine göre, Akit’in Evrensel'i hedef alan haberinin nefret suçu olduğunu ifade eden Avcı, “Akit, asılsız ve gerçeğe aykırı bu haberiyle Evrensel’i terör örgütlerine hedef göstermiştir” dedi. Evrensel’in açığa alınan 11 bin öğretmeni manşetine taşımasını Akit’in “Evrensel, PKK’lı öğretmenleri savundu” şeklinde lanse ettiğini söyleyen Avcı, “11 bin öğretmeni PKK’li olarak suçlayan Akit, öğretmenleri dahi hedef göstermiş ve nefret suçu işlemiştir” diye konuştu. Dersim’deki öğretmenlerin görevlerine geri döndüğünü hatırlatan Avcı, “Akit’e soruyoruz, ne oldu şimdi; PKK’li öğretmenler mi göreve dönmüş oldu?” sözlerini kullandı.

Akit’in Evrensel’i hedef alan haberlerinin toplumun belirli bir kesiminde karşılık bulduğunun da altını çizen Avcı, “Geçtiğimiz aylarda Evrensel sekreteri saldırıya uğramıştı. Bu haberlerin ardından benzer saldırılarla karşılaşmamız şaşırtıcı olmayacaktır” dedi.

“Akit’in nefret söylemleri hukuken korunmamalıdır” vurgusu yapan Avcı şöyle devam etti: “Tüm görüş ve ifadelerin özgürce, baskı altında kalmadan hiçbir gruba hedef gösterilmeden söylenmesi, dile getirilmesi gerçek anlamda demokrasidir. Evrensel gazetesi baskılara boyun eğmeden, düşünce özgürlüğünü savunmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyecektir.”