Ethem'in avukatı Kazım Bayraktar, "Türkiye yargı sistemi bitmiştir. Artık adalet beklemiyoruz. Ortada ne saygı duyulacak bir yargı ne de sığınılacak bir hukuk vardır" dedi.

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB, ATO, Türk Diş Hekimleri Birliği ve TÜRK-İş Sendikal Güç Birliği, Mülkiyeliler Birliği binasında düzenlediği basın toplantısında, Ethem Sarısülük'ün yaşamını yitirmesine neden olan polisin "meşru müdafaa" gerekçesiyle serbest bırakılmasını kınayarak, sorumlular yargılanana dek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, "Şiddetin gerçek sorumluları, verdikleri hukuka aykırı emirleri uygulayan görevlileri aklayarak içinde bulundukları sorumluluktan kurtulabileceklerini zannetmesinler" dedi. 

Ethem'in avukatı Kazım Bayraktar da, sanık polisin Ethem'i öldürdüğüne dair görüntü kaydı, keşif sırasında alınan tanık ifadeleri, atış mesafesine dair bilirkişi raporu gibi pek çok delilin mahkemeye sunulmasına karşın alınan kararı "Türkiye yargı sistemi bitmiştir. Artık adalet beklemiyoruz. Ortada ne saygı duyulacak bir yargı ne de sığınılacak bir hukuk vardır" dedi. Ayrıca Bayraktar, bu davanın asıl jürisi ve yargıcının da Türkiye ve dünya halkları olacağını dile getirerek, "Katiller mahkeme salonlarında değil, halkların baskı, zulüm ve sömürüye karşı ayağa kalktıkları meydanlarda yargılanacaklardır" diye konuştu. 

Ethem'in kardeşi İkrar Sarısülük ise, "Polisin korunduğunu biliyoruz. Ama hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu katile cezasını vereceğiz" dedi. Sarısülük, bu süreçte herkesi destek vermeye çağırdı. Ankara'daki tutuklu 22 kişiden biri olan Yoldaş Aydın'ın babası Fetih Aydın da, "Bizlerden ne istiyorlar. Çocuklarımız onurlu bir gelecek için mücadele ediyor" diye belirtti. (fx haber)