Gezi Parkı’na Taksim Topçu Kışlası yapılmasının tekrar gündeme gelmesi tepkiye neden oldu.

Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük yetkililere ‘vicdanlı düşünün' çağrısında bulundu.

Sarısülük, "Yapacak da ne için yapacak. Halk için mi yapıyor, kendine göre bina mı dikiyor?" diye sordu.

Gezi Parkı’ndaki Taksim Topçu Kışlası çalışmalarına tepki gösteren Sarısülük, "Çocuklarımızın bir parkı vardı, onu da ellerinden alacaklar. Neden alıyorlar? Almasınlar. En azından gitti, orada eylem yaptılar gezdiler, boylarını gösterdiler. Bir şeyler de kazandılar. Parkı neden alıyorlar. Parktan da mı korkuyorlar? İstanbul’dan 3 gencimiz kayboldu, Hatay’dan 3 tane gencimiz kayboldu. Ankara’dan benim yavrum gitti. Neden böyle yapıyorlar? Hiç mi kendi yüreklerine ellerini koymuyorlar. Bir vicdanlı düşünsün ya. Bizim çocuklarımız artık o parkta gezmiyorlar ama yarın torunlarımız gezecek. Neden yapıyorlar, bu parktan korktukları için mi yapıyorlar? Ama parkı ellemesinler." ifadelerini kullandı. 

Taraf'ta yer alan habere göre Taksim Topçu Kışlası’yla ilgili çalışmalar için yeniden projelendirme yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan’da ‘Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyon Projesi’nin yer alması tepkilere yol açtı. Belediye, projenin tamamlanması için konuyu Performans Esaslı 2015 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı’na aldı.