Ankara’daki Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla vurulan Ethem Sarısülük, katledilişinin 5'inci yılında vurulduğu yerde anıldı. Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ağıt yakarken, sevenleri karanfil bıraktı. 

Ankara’daki Gezi eylemleri sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük, vurulduğu yerde anıldı. Güvenpark’ta Ethem Sarısülük'ün tam vurulduğu yerde toplanan kitle, “Hepimiz Ethem’iz, öldürmekle bitmeyiz” sloganları atarak Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfiller bıraktı. Anmaya çok sayıda emek örgütü, sivil toplum kuruluşu üyesi, siyasi partilerin yanı sıra, HDP Ankara Milletvekili adayı Veli Saçılık ile Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma sırasında Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük'ün oğluna yaktığı ağıtlar ile devam etti. 

'BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ'

Anmada daha sonra Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar, konuştu. Bayraktar, "Davada hukuk dilini kullandık anlamadılar, adalet dilini kullandık anlamadılar, yasa dilini kullandık anlamadılar. Ama tarih bize bunların anlayacağı dili gösterdi. Tarih bu dillerden anlamayanların sonunun nasıl geldiğini bizlere gösteriyor. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek." ifadelerini kullandı.

'HEVAL HALA BİZİMLE MİSİN?'

Daha sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren HDP Ankara Milletvekili adayı Veli Saçılık, konuşmasına Ethem Sarısülük'ün bir cümlesini hatırlatarak sürdürdü. Saçılık, "Konuşmama Ethem'in bir cümlesi ile başlamak istiyorum. Ethem sürekli olarak bizlere, 'Heval kurban olduğum hala bizimle misin?' derdi. Biz de buradan diyoruz ki, evet heval hala seninleyiz. Çünkü sen otuz üç kurşunsun, çünkü sen beyaz attan vurulansın, çünkü sen Suruç, Diyarbakır, 10 Ekim Ankara'sın. Biz seniz sen de bizsin" dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı