Polisin başından vurarak öldürdüğü Ethem Sarısülük için tören düzenlenecek.

Ankara'da Gezi direnişine destek eylemlerinde polis tarafından vurulan Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, “Eğer genç çocuklarımız, genç fidanlarımız halkın ekonomik, siyasi meşru taleplerini dile getirmesinden dolayı vuruluyorsa, panzer altında eziliyorsa yaşananların tekrarlanmaması için herkesi Ethem kardeşimizi güneşe uğurlamaya çağırıyoruz" dedi.

Ankara'da 1 Haziranda polis tarafından vurulanve dün yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün ailesi ile emek ve demokrasi güçleri, Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve İHD Avukatları da katıldı.

'ETHEM'iN MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR SAHİPLENİYORUZ'

Açıklamayı okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, “Ethem'in arkasında ağlamayacağız, dik yürüyeceğiz, çünkü Ethem yoldaşımızın böyle istediğini biliyoruz. Emekten yana, demokrasiden yana güçlere ve devrimcilere bu yakışır. Biz emek ve demokrasi güçleri olarak Ethem'in mücadelesini sonuna kadar sahipleniyoruz" dedi.

Halkın bir yiğidini, bir genç fidanını bir kızıl karanfilini sonsuzluğa uğurladığını belirten Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, “Bütün halkımızın başı sağ olsun. Biz 13 gündür ailesi olarak can çekişe çekişe bir genç fidanımızın kardeşimizin gözlerimizin önünde eriyerek hücre hücre ölmesine tanık olduk. Bütün halkımızın bilmesini istiyoruz ki ailesi olarak, Ethem gibi nice insanlar halen bedel ödemeye, öldürülmeye, katledilmeye ve bütün ağır baskılara maruz bırakılıyor” diye konuştu.

Hukuksal ve demokratik haklarını alıncaya kadar mücadelelerini yürüteceklerini ifade eden Sarısülük, “Eğer genç çocuklarımız, genç fidanlarımız halkın ekonomik, siyasi meşru taleplerini dile getirmesinden dolayı vuruluyorsa, panzer altında eziliyorsa yaşananların tekrarlanmaması için herkesi Ethem kardeşimizi güneşe uğurlamaya çağırıyoruz" dedi.

KAPLAN: YAŞANAN ÖLÜMLER HEDEF ALINARAK YAPILDI

21. yüzyılda Taksim Gezi Parkı direnişiyle başlayan halk hareketinin, dünyanın en büyük halk direnişi olduğuna ifade eden Hasip Kaplan ise, yaşanan ölümlerin, gençlerin başından ve gözünden hedef alınarak yapıldığını söyledi.

Kaplan, "Umuyoruz ki AKP Hükümeti gerekli dersleri çıkarmıştır. Meclis'te yaşanan ölümlerin ve binlerce yurttaşımızın yaralanmasının hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

VURULDUĞU YERE KARANFİLLER BIRAKILACAK

Basın toplantısında cenaze programı da açıklandı. Sarısülük'ün ailesi yarın saat 12.30'da vurulduğu YKM önünde buluşacak, buraya karanfiller bırakılacak.

Saat 13.30'dan YKM önünden Sıhhiye Meydanı'na yürüyüş düzenlenecek. Daha sonra Batıkent Cemevi’nde cenaze töreni gerçekleştirilecek ve ardından annesinin isteği üzerine Sarısülük'ün naaşı, memleketi Çorum'a uğurlanacak.