Gezi Direnişi’nde Ankara Güverpark’ta Ahmet Şahbaz isimli polis memuru tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük, ölümünün üçüncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Çorum Dayanışması tarafından düzenlenen anma töreni, Sarısülük’ün Çorum’un Sungurlu ilçesinin Beylice köyündeki mezarı başında gerçekleştirildi.

“ETHEM SARISÜLÜK YOLDAŞIMIZIN YANINDAYIZ” 

Taner Şimşek’in Evrensel’de yer alan haberine göre; Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi, kardeşleri İkrar ve Cem Sarısülük ve köylülerin de katıldığı anmada Çorum Dayanışması adına bir konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk, “Gezi Direnişi’nde 1 Haziran tarihinde polis kurşunu ile vurulan Ethem Sarısülük yoldaşımızın yanındayız. Onun güzel köyü Beylice’deyiz. Ankara, Kızılay'da bulunan Güvenpark'ta 1 Haziran Taksim Gezi Parkı olaylarında polis memuru Ahmet Şahbaz'ın açtığı ateş sonucunda başına isabet eden bir mermi ile yaralandı. 14 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. 14 Haziran 2013 tarihinde Ethem yoldaşımızı yıldızlara uğurladık” dedi.

Gezi Direnişi’nde milyonların her türlü baskıya rağmen kararlılıkla taleplerini savunduğunu ve asla teslim olmadığını belirten Öztürk, “Gezi direnişi, AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti. Kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici-özgürlükçü değerlerine yönelik gelişen saldırılara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesiydi. Bugün o ağaçların yeşeren dalları gibi eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebi tüm ülkeyi her zamankinden daha fazla sarmış durumda. Gezi Parkı’nda yağmaya, talana karşı başlayan nöbet AKP’nin baskı ve zulmüne karşı birleşen milyonların mücadelesinde sürmeye devam etmektedir. Gezi direnişinin taleplerini daha yakıcı halde güncelliğini koruyor. Bu ülke Gezi’yi yaşadı. Haziran’ın sıcağını iliklerine akıttı.  Milyonlar şarkılarını dillerinden düşürmeden kararlı ve direngen bir duruşu tarihin içinden geçerek yaşadılar” ifadelerini kullandı.

“ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK” 

Ethem, Berkin, Ali İsmail, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni, Hasan Ferit, Ahmet, Abdullah,  ve daha binlerce canın tarihin onurlu sayfalarında yerini aldığını kaydeden Öztürk, “Bugüne kadar özellikle Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş ve Hasan Ferit Gedik’in davalarında, adalet ve hukuk yollarının; siyasal iktidarın, emniyet güçlerinin ve yargı kurumlarının engellemeleri sonucunda işlemez hale getirildiği son derece açık bir biçimde ortaya çıkmıştır.  Adalet arayışımız devam edecek, canlarımıza kıyanların peşini asla bırakmayacağız. Bu vesileyle bizlere onurlu bir gelecek için canlarını ortaya koyan ve açıkça hedef gözetilerek katledilen gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, hala yargı önüne çıkarılmayan, AKP tarafından korunan katillerin peşini asla bırakmayacağımızı ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.