Ankara’da 1 Haziran tarihinde Gezi Parkı eylemine destek gösterileri sırasında Çevik Kuvvet polisi Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan mermiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davası görülmeye devam ediliyor.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada bu kez salon içinde ve dışındaki güvenlik jandarma tarafından sağlanacak. Mahkeme bu yöndeki talebini savcılığa yazı ile iletti.

Mahkeme ayrıca ilk duruşmada yaşanan tıklayın olaylar nedeniyle de suç duyurusunda bulundu.

6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 23 Eylül’deki ilk duruşmasında sivil giyimli Çevik Kuvvet polislerinin salona izleyici olarak önceden alınması tartışmalara neden olmuş, tartışmalar salon içinde ve dışında arbedeye dönüşmüştü.

Arbede sırasında sanık polis memurunun tanınmamak için başına taktığı peruk yere düşmüş, sanık hızla salondan uzaklaştırılmıştı.

Gerek sanık, gerekse Sarısülük’ün avukatları salonda güvenlik sağlanamadığı için can güvenliklerinin olmadığını tutanağa geçirtmişlerdi.

Mahkeme başkanı, salonda benzer sahnelerin arka arkaya yaşanması üzerine kamu güvenliğini gerekçe göstererek duruşmanın ilk celsesinin kapalı yapılmasına karar vermiş ancak tartışmalar yine dinmeyince ilk duruşma yapılamadan ertelenmişti.

“Can güvenliği olmadığı” gerekçesiyle Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden başka bir ile tayin edilen sanık polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (BBC Türkçe)