AKP’nin damatları Kavurmacı ve Yeter’in serbest kalmasını eleştiren Semih Özakça’nın eşinin babası Nihat Özkan, “Benim damadımın da adresi belliydi. Hukukun uygulanması için kimin damadı olmak önemli? Ben de hukukun uygulanmasını istiyorum. İşlerine iade edilmelerini ve özgürlüklerini talep ediyorum” dedi

Gülen Yapılanması üyeliği iddiasıyla tutuklanan ve birkaç gün sonra serbest kalan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ardından Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in de jet hızıyla tahliye edilmesine bir tepki de açlık grevinde iken tutuklanan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça'nın babası Nihat Özkan’dan geldi.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre,  KHK ile hukuksuz bir şekilde işinden atıldığı için geçtiğimiz yıl Kasım ayında Yüksel Caddesi’nde direnişe başlayan, ardından girdiği açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan öğretmen Semih Özakça’nın eşinin babası Nihat Özkan, FETÖ’den tutuklanan damatların serbest kalmasına tepki gösterdi. Nihat Özkan, “Bülent Arınç'ın damadı ‘adresi belli’ denilerek serbest bırakıldı. Benim damadım Semih'in de yeri yurdu belliydi” dedi.

Damadı Semih Özakça’nın açlık grevinde iken tutuklandığını ve sağlık durumunun iyi olmadığını hatırlatan Özkan, “Damadım, 200 günü aşkın süredir Yüksel Caddesi’ndeydi. Semih, KHK ile işinden, ekmeğinden edildi. Semih’in dernek başkanlıkları gibi işleri yoktu. İşini istediği için tutuklandı” ifadelerini kullandı.

“KİMİN DAMADI OLMAK ÖNEMLİ"

Damadı Semih Özakça’nın 90 günü aşkın bir süredir ekmek ve adalet için açlık grevinde olduğunu hatırlatan Özkan, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen için şunları söyledi:

“Hukukun uygulanması için kimin damadı olmak önemli? Ben de hukukun uygulanmasını istiyorum. İşlerine iade edilmelerini ve özgürlüklerini talep ediyorum.”