Esra Özakça, 150 gündür açlık grevinde olan eşi Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in durumuna ilişkin paylaşımda bulundu.

Eğitimcilerin durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan, kendisi de 75 gündür açlık grevinde olan ‘ev hapsi’ndeki Esra Özakça, eşi Semih Özakça’ya cezaevinde verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyulduğunu söyledi.

Özakça Twitter hesabı üzerinden, “Semih’e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış. Alçaksınız! Bu numara mı irademizi kıracak. Kendinizle karıştırmayın bizi” diye yazdı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi bugün 150’nci gününde.

Özakça’nın verdiği bilgi şu şekilde:

Semih ile telefon görüşümüz vardı 17 saniyesinde kesildi. Müdür bu seferlik böyle demiş. Semih 30 dakika hakkımı kullanacağım demiş, kullandırtmamışlar. 1 haftadır refakatçileri yok. Avukat görüşleri kısıtlanıyor. Fiziki ve psikolojik olarak sistematik işkence görüyorlar! Bu yöntemler ne bizi ne Nuriye ve Semih’i yıldırır. İşkence yapmaktan vazgeçin! Semih’e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış. Alçaksınız! Bu numara mı irademizi kıracak. Kendinizle karıştırmayın bizi.

AİHM’İN GÜLMEN VE ÖZAKÇA KARARI

Esra Özakça ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) talebi ile Numune Hastanesi’nde muayene edilen eğitimcilerden eşi Semih Özakça’nın mektup aracılığıyla “AİHM kararıyla adeta ‘işkence’ yaptılar bize. Hücreye doğru gelirken boynumu dik tutacak dermanım dahi yoktu” dediğini ifade etti.

Özakça, “Nuriye ve Semih hastanede fiziki ve psikolojik işkence görüyorlar. Uyutulmuyorlar, tecrit ediliyorlar, zorla müdahale ile tehdit ediliyorlar!” diye yazdı.

(Kaynak: Gazete Karınca)