Dersim’in Uzunçayır Baraj Gölü'nde cesedi bulunan Esma Kılıçarslan’ın, kaybolduğu 11 Mart’tan iki hafta sonra kayıp başvurusu yapıldığı ve aileye “Olayı dillendirip duyurmayın” denildiği belirtiliyor. 
 
Dersim’de Uzunçayır Baraj Gölü'nde, 17 Mart tarihinde Munzur Çayı'nda rafting botunun devrilmesi sonucu suya kapılan Uzman Çavuş Yılmaz Güneş (36) için arama kurtarma çalışmaları sürdürülürken Aşağıtarlacık köyü mevkiinde önceki gün bir kadına ait ceset bulundu. Yapılan inceleme sonucu cesedin, 11 Mart’ta Hozat ilçesinde bulunan evinden il merkezinde arkadaşının düğününe gitmek için ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Esma Kılıçarslan’a (28) ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, 11 Mart’ta kaybolan Kılıçarslan için kayıp başvurusunun iki hafta sonra Hozat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapıldığı ortaya çıktı. Kılıçarslan’ın yakınları, olaydaki ihmalkarlığa dikkat çekiyor. 

DUYULMASI İSTENMEMİŞ

Kılıçarslan’ın kaybolduğunda ailesinin iki hafta boyunca kayıp başvurusunu yapmadığını belirten yakınları, “Annesi iki hafta sonra kayıp başvurusunda bulunuyor. Kayıp başvurusunda aileye olayın dillendirilip duyurulması istenmemiş. Zaten aramalar konusunda da yoğun bir çaba harcanmamış gibi duruyor. Bir ihmalkârlık söz konusu. Başvuru yapıldıktan sonra aramalara yönelik hiçbir bilgi edinemedik. En son nerede görülmüş bilmiyoruz" diye konuştu.
 
'ESMA ASLA İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİL'
 
Bir asker için arama yapılırken Kılıçarslan'ın cansız bedenin bulunduğunu söyleyen yakınları, "Otopsi işlemi virüs bahanesiyle yapılmıyor. Fakat Esma asla intihar edecek bir insan değil. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Olay tamamen bir belirsizlik halinde. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz” dedi. 
 
AİLE BARONUN MUDAHİL OLMASINI İSTEMEDİ

Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin ise ailenin istememesi üzerine konuya müdahil olmadıklarını dile getirdi. Kılıçarslan’ın taziyesine gittiklerini söyleyen Çetin, taziyeden sonra konuyu detaylı bir şekilde araştıracaklarını belirtti.