Eskişehir'de Gezi Parkı direnişi dün geceden bu sabaha kadar sürdü. Radikal’de yer verilen habere göre, polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği olaylarda bir polis başından yaralanırken biber gazından etkilenen 4 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Dün akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, "Her yer Taksim her yer direniş " ve "Hükümet istifa" sloganları atarak yürüyüşe geçti. Direnişçiler, Üniversite, Seylap, Sakarya, Kırım ve İsmet İnönü caddelerinden yürüyerek tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne geldi.

Gece ilerleyen saatlerde Espark Alışveriş Merkezi önünde kalan yaklaşık 500 kişi, yolu trafiğe kapattı. Eylemcilere Çevik Kuvvet polisleri gaz bombası ve tazyikli suyla saldırıda bulundu.

Saldırının ardından direnişçiler Yenibağlar Mahallesi Seylap Caddesi'nde kısa sürede toplanıp barikatlar kurdu ve yer yer getirdikleri tahtaları ateşe verdi.

Tekrardan çevik kuvvet polislerinin sert saldırısıyla karşılaşan direnişçiler ile polis arasındaki çatışmalar ara sokaklarda sürdü.

Gece saat 01.00 sıralarından başlayıp sabah saat 05.30'a kadar devam eden olaylarda TOMA araçlarından zaman zaman basın mensuplarının da üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Biber gazından 1 gazeteci ile 3 kadın etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan 1 polis memuru da ambulansla hastaneye götürüldü.