Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü, şehirde 18 adet kızıl geyik vurulması için ihale açtı. 20 Temmuz’da yapılacak ihaleye göre geyikler 6 ayrı bölgede vurulacak. Geyikler için 513 bin lira muhammen bedel belirlendi.

İhaleye katılmak isteyenler 100 TL döküman bedeli ödeyecek. İhale 20 Temmuz’da saat 10:30’da Arifiye Mahallesi Bilir Sokak’ta yapılacak.

ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre, Sivrihisar ilçesi Dumluca avlağındaki 4 geyik için 118 bin TL, Mihalıççık ilçesi Kızılbörüklü avlağındaki 3 geyik için 90 bin 500 TL, Mihalıççık Ömerköy avlağındaki 2 geyik için 69 bin TL, Alpu ilçesi Ağaçhisar avlağındaki 2 geyik için 56 bin TL, Merkez Kalabak avlağındaki 2 geyik için 47 bin TL, Beylikova ilçesi Sultaniye avlağındaki 3 geyik için 85 bin 500 TL ve Kalabak avlağındaki 2 geyik için 47 bin TL muhammen bedel biçildi.

DERSİM’DE TEPKİLER İPTAL GETİRMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Dersim’de kutsal kabul edilen ve ‘Xızır’ın davarı’ diye anılan dağ keçilerini avlatmak için 13 Temmuz’da ihale açacağını duyurmuştu. İhaleye gelen tepkiler bakanlığa geri adım attırmış ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, dağ keçilerinin avlanabilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini açıklamıştı.