Osmangazi Üniversitesi’nde dün yaşanan saldırıda hayatını kaybeden dört kişi bugün düzenlenen törenle uğurlandı. İlk ifadesinde, “Hayatımı mahvettiler, pişman değilim, ben yaptım” dediği öğrenilen katil Volkan Bayar’ın gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle sorumluluğu olduğu gerekçesiyle ölenlerin yakınları rektör Hasan Gönen’e tepki gösterdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen tören için alanda bekleyen bazı aileler, ‘yakınlarının korunamadığını’ belirterek cenazelerin kendilerine verilmesini istedi.

Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve diğer yetkililerse aileleri ikna ve teselli etmeye çalıştı. Öldürülen akademisyenlerin yakınları saldırıda ihmal olduğu iddiasıyla rektöre de tepki göstererek üzerine yürüdü.

Cenaze teslimi sırasında morg kapısında sinir krizi geçirenler oldu. Hayatını kaybeden akademisyen Serdar Çaylak’ın tabutunun morg kapısından çıkarıldığı esnada bir yakını, “Eskişehir sana hakkım haram olsun bir yavrumuza sahip çıkamadın. Hakkım haram olsun sana” diye bağırdı.

Kaynak: Duvar