Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, saldırıya uğradı.

Şehrin eğlence merkezlerinden biri olan Haller Gençlik Merkezi önünde Yılmaz Büyükerşen'e yumruk atan ve darp etmek isteyen saldırganların silah çektikleri de görüldü.

Saldırganların Haller Gençlik Merkezi'ndeki bir mekanın sahibi ve korumaları olduğu belirtildi.

Eskişehir CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise Twitter'da Yılmaz Büyükerşen'in yanında olduğunu ve durumunun iyi olduğu mesajını paylaştı.

Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırı sonrası 2 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Valiliğinden Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırıya ilişkin açıklada şu ifadeler yer aldı:

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 29 Temmuz 2017 günü saat 17.30 sıralarında, yanında basın danışmanı ile birlikte Tepebaşı merkez ilçesi hat boyunda bulunan bir iş yerini ziyareti esnasında işletme sahibi ile sözlü olarak tartıştığı, işletme sahibi tarafından silahla tehdit edildiği şeklinde saat 18.00'de valiliğimizin bilgilendirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız Emniyet Müdürlüğüne olaya karışan kişilerin gözaltına alınması ve hemen adli tahkikata başlanılması talimatını vermiştir. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olaya karıştığı değerlendirilen iki kişi, üzerilerinde bulunan kuru sıkı bir tabanca ile saat 20.30 sıralarında gözaltına alınmıştır."