Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren dava kapsamında, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayı ile ilgili hazırlanan son ek iddianamede, olayı gerçekleştirdiği ve Türkiye'de çok sayıda olayın arkasında olduğu iddia edilen Türkiye Ulusal Stratejiler Hareket Dairesi'nin (TUSHAD) alt kademesi olarak gösterilen Beyaz Kuvvetler konusunun, 12 yıl önce eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür tarafından gündeme getirildiği belirtildi.

EYMÜR'ÜN 'KAOS HAZIRLIĞI' YAZISI, TANIK OLARAK DİNLENMESİNE NEDEN OLDU

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür'ün halen yayında olan www.atin.org adlı sitede 4 Ocak 2001 tarihinde kaleme aldığı "Kaos Hazırlığı / Ecevit ve Özel Kuvvetler Komutanlığı" başlıklı yazı, Zirve Yayınevi davasında tanık olarak kabul edilmesine neden oldu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin söz konusu yazıyı dosyaya koyarak tanık olarak dinlenmesine karar verdiği Mehmet Eymür, 21 Mart'ta İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verecek.

YAZIDA, 'BEYAZ KUVVETLER' İLE İLGİLİ TESPİTLER VAR

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür'ün söz konusu yazısında, Zirve Yayınevi saldırısını da gerçekleştirdiği ileri sürülen TUSHAD adlı yapılanmanın bir alt kolu olduğu iddia edilen Beyaz Kuvvetlerle ilgili olarak 12 yıl önce bazı tespitlerde bulunduğu görülüyor.

Eymür'ün yazısında geçen bazı ifadeler ise şu şekilde:

"Yaygın olarak "Özel Harp" diye bildiğimiz "Özel Kuvvetler Komutanlığının (ÖKK) asker gücünün yanı sıra ülke çapına yayılmış olan ve 'Beyaz Kuvvetler' diye bilinen sivil unsurları var. Bunlar muhtelif meslek gruplarında kimseler. Türkiye'nin her bölgesinden belediye başkanı, doktor, esnaf, muhtar, aşiret reisi gibi çeşitli meslek gruplarından seçilmiş, güvenilir kişiler. Günümüzden dört ay kadar önce ÖKK'nin Beyaz Kuvvetlerinde görevli bir hükümet tabibi tanıdığım telefonla aradı. Sohbet sırasında, ÖKK'nin Türkiye çapındaki asker ve sivil unsurlarını topladığını, 'altı-yedi ay içinde Başbakan Ecevit'in ağır bir şekilde hastalanma ihtimali bulunduğu ve böyle bir durumda Türkiye'de çıkması muhtemel kargaşalığa karşı alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğünü' söyledi. ÖKK'nin Beyaz Kuvvetlerini oluşturan ve bir hayli geniş bir kadro olan sivil unsurları da hem MİT'in ve polisin hem de jandarmanın elemanlarına kıyasla ketum kişiler. Bu belki de sıkı bir disiplinin ve ağır bir şekilde cezalandırılma korkusunun neticesi."