IŞİD’den ayrılıp Kürt güçlerine teslim olan militan, Türkiye sınırından nasıl geçebildiklerini şöyle ifade etti: “Bizi görmezden geldiler.”

‘Şerko Ömer’ takma adıyla yourmiddleeast.com haber sitesine konuşan Halepçeli eski IŞİD militanı, iki arkadaşıyla birlikte geçen yıl ekim ayında Suriyeli muhaliflere katıldığını, eğitimini de Türkiye topraklarındaki bir kampta aldığını kaydetti.

‘KİLİS’TE AĞIRLANDIK’

‘Ömer’, “Biz Özgür Suriye Ordusu’na katılacaktık. Türkiye’ye geçtikten sonra bizi Kilis’te bir otele götürdüler. İki üç gün ağırladılar. Sonra kendimizi birdenbire Suriye-Türkiye sınırındaki bir IŞİD kampında bulduk” dedi.

Eski IŞİD militanı, Urfa’nın Ceylanpınar kasabası ile hemen karşısındaki Suriye kasabası Serekaniye (Resülayn) arasındaki gidiş gelişlerini anlatırken, “IŞİD’e katıldıktan sonra Kürtlerin YPG’sine karşı savaşacak birliğe alındım. Önce Türkiye’ye geçtik. Daha sonra da Serekani’ye geçtik” dedi.

‘RAHATÇA GEÇEBİLİDİK’

Militan, muhabirin, “Ceylanpınar sınır karakolundaki askerler varken bu nasıl mümkün oldu?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bizi görmezden geldiler.”

Ömer şöyle devam etti: “Komutanımız, korkacak bir şey olmadığını, Türklerin IŞİD’le işbirliği içinde olduğunu söylemişti. Karakolun feneri üstümüze vurdu. Komutanımız herkesin durmasını, ama ışığa bakmamasını söyledi. Sonra telsizden birileriyle konuştu. Nihayet fener, 10 dakika sonra başka tarafa yöneltildi. Bu da bizim rahatça geçebileceğimiz anlamına geliyordu.” (Diken)