HDP İstanbul eski Milletvekili Turgut Öker, Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının anmasında yaptığı bir konuşmasında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

Öker ifadesinde, 'Az bile kullandım' dedi.

Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki talimat duruşmasına Turgut Öker, avukatları ve yüze yakın izleyici katıldı. Mahkeme hakimi Öker'e Kahramanmaraş 8. Asliye Cesa Mahkemesi tarafından ifadesinin alınabilmesi amacıyla talimat yazıldığını belirterek iddianameyi okudu.
 
Duruşmada savunma yapan Turgut Öker, 19 Aralık 2015 tarihinde Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının 37. yılı dolayısıyla açıklama yaptığını belirterek, "Maraş olaylarının ardından orada yaşayan Aleviler evini yurdunu terkedip göçetmek zorunda kalmışlardır. Bu olaydan 30 yıl sonra Maraş'a gidebilme imkanına sahip olabildiler. Anmamıza saldırılarak en masun insanlara bile müdahale edilmiştir. Bu bizim en masum hakkımızdır. İddianamede belirtilen konuşma bu atmosferde gerçekleşmiştir. Söz konusu sözleri bu atmosferde kullandım. Az bile kullandım" dedi.
 
Öker, ek savunma için süre istemedi.