22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında öldü. Bir süredir kanser tedavisi gören Karadayı’nın, Kadıköy Florance Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldığı, burada tedavisi sürerken vefat ettiği öğrenildi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davada yargılanıp, müebbet hapse mahkum edilen Karadayı, İstinaf Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, “Ölmeden önce aklanmak istiyorum. 16 aydır davamız İstinaf Mahkemesi’nde sonuçlanmadı. Dilekçe verip, davamızın öne çekilmesini, bütün arkadaşlarımızın aklanmasını görmek istiyorum. Darbecilik lekesiyle bu dünyadan ayrılmak istemiyorum” ifadelerine yer vermişti.

KARADAYI KİMDİR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22. Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 1932 yılında Çankırı’da doğdu.

Tuğgeneralliğe 1977 yılında terfi eden Karadayı, Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 28. Piyade Tugay Komutanlığı yaptı.

İsmail Hakkı Karadayı, 1985 yılında Korgeneral olarak 8. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1989 yılında Orgeneralliğe terfi etti. Karadayı, Orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Orgeneral Karadayı, 30 Ağustos 1994’te atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1998’de emekliye ayrıldı.